
Bobbys Ricotta Cheesecake
Lær hvordan du lager bobbys ricotta cheesecake, en deilig og kremet dessert som passer til enhver anledning. Enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 store grahamkjeks (3 1/2 unser)
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 8 unser Neufchatel-ost, myknet
- 1 1/2 kopper delvis skummet ricottaost
- 1/2 kopp sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 egg
- Kakaopulver, til støving
- 2 kopper skivede jordbær, drysset med 1 teskje sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3For bunnen: Plasser grahamkjeksene i en food processor og puls til det dannes fine smuler. Tilsett smøret og puls igjen for å blande det godt. Hell blandingen i bunnen av en 20 cm rund kakeform med løs bunn, og trykk den godt utover. Stek i 8 til 10 minutter. La avkjøle.
- 4For fyllet: Pisk sammen kremost og ricotta med en elektrisk mikser. Tilsett sukker, vanilje og egg, og pisk til det er godt blandet. Hell fyllet over den avkjølte bunnen. Sett kaken på et stekebrett og stek i ovnen til midten er fast og kantene er gyldne, ca. 25 til 30 minutter. La den avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet over natten.
- 5Når den skal serveres, skjær i skiver og pynt med et dryss kakaopulver og skivede jordbær.