Kremet chorizo- og kyllingsuppe

Kremet chorizo- og kyllingsuppe

oppskrift på kremet chorizo og kyllingsuppe, perfekt for kalde dager. en smakfull og enkel rett som varmer godt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss olivenolje
  • 2. 2 ss smør
  • 3. 4 skinnfrie, benfrie kyllingbryst, skåret i 5 cm store biter
  • 4. 2 ss Worcestershire-saus
  • 5. 1 ts hvitløksalt
  • 6. svart pepper etter smak
  • 7. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 225 g chorizopølse, uten skinn
  • 9. 4 kopper kyllingkraft
  • 10. 1 boks (ca. 410 g) med mexicanske hermetiske tomater med saus
  • 11. 1 kopp kremfløte
  • 12. salt etter smak
  • 13. 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 14. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 15. 1/4 kopp rømme, til topping

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stor gryte over høy varme, og tilsett deretter smøret. Rør inn kyllingen og krydre med Worcestershire-saus, hvitløkssalt og pepper. Kok kyllingbrystene til de ikke lenger er rosa i midten, og rør deretter inn hvitløken. Legg kyllingen på en tallerken og sett til side.
  2. 22. Kok chorizoen til den blir mørk gyldenbrun, og del opp de store bitene med en sleiv, ved bruk av den samme gryten over middels høy varme. Rør inn kyllingkraft, tomater og den reserverte kyllingen med saften. Senk varmen til middels lav og la det småkoke i 20 minutter. Rør inn kremfløten og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Krydre med salt. Server suppen med revet Monterey Jack-ost, Parmesanost og en klatt rømme.