
Spinatssalat med varm bacon-dressing
Lær hvordan du lager en frisk spinatsalat med smakfull varm bacon dressing. Enkel oppskrift for en sunn og deilig forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund skivet bacon, kuttet på tvers i 1/2-tommers strimler
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1 klype salt
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/3 kopp eplecidereddik
- 1/4 kopp riseddik
- 1/2 kopp vann
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 1/2 ss Dijon-sennep
- 1/3 kopp baconfett
- 2 ts vann
- 1 ts maisstivelse
- 1 klype cayennepepper
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 pund babyspinatblader
- 1 (15 unser) boks med svarte øyne-bønner, skylt og drenert
- 12 hvite sjampinjonger, tynne skiver
- 1 kopp cherrytomater i skiver
Fremgangsmåte
- 1Stek bacon med 1/4 kopp vegetabilsk olje i en stekepanne på middels varme til baconet er brunt og sprøtt, ca. 5 til 7 minutter. Hell baconet gjennom en sil over en bolle, og spar opp 1/3 kopp av baconfettet.
- 2Sett stekepannen tilbake på middels varme. Rør inn løk og salt i pannen; kok og rør til løken er gyldenbrun, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk; kok under konstant omrøring til hvitløken er aromatisk og gylden, ca. 1 minutt.
- 3Rør inn eplesidereddik, riseddik, 1/2 kopp vann, sukker og Dijon-sennep i løkblandingen. Øk varmen til middels-høy og la det småkoke.
- 4Visp sammen 2 teskjeer vann og maisstivelse i en liten bolle. Hell gradvis maisstivelsesblandingen i løkblandingen under visping til den tykner, ca. 3–4 minutter. Skru ned varmen til lav.
- 5Hell det reserverte baconfettet (1/3 kopp) i løkblandingen under konstant visping. Tilsett kokt bacon og rør for å blande. Krydre med cayennepepper, salt og svart pepper etter smak.
- 6Bland spinat, svarte øye-erter, sopp og cherrytomater i en stor bolle; vend godt. Hell den varme bacon-dressingen over spinaten; vend raskt og server umiddelbart.