
Bulgursalat med agurk, dill og mynte
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull bulgur, agurk, dill og myntsalat. Perfekt som forrett eller lett tilbehør til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper fersk sitronsaft
- 2. 1 1/3 kopper ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1/4 kopp finhakket hvitløk
- 4. 2 teskjeer salt
- 5. 2 kopper bulgur (også kalt knust hvete)
- 6. 6 mellomstore agurker (ca. 1,8 kg), skrelt, frøet ut, hakket
- 7. 4 kopper hakket fersk persille
- 8. 3 kopper hakket grønn løk
- 9. 3 kopper hakket rød paprika
- 10. 1 kopp hakket fersk dill
- 11. 2/3 kopp hakket fersk mynte
Fremgangsmåte
- 11. Visp sitronsaft, olje, hvitløk og salt i en veldig stor bolle for å blande. Krydre dressingen med pepper etter smak. Bland inn bulgur. Bland de resterende ingrediensene i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper. Skje oppå bulguren (ikke bland). Dekk til og sett i kjøleskapet over natten eller opptil 2 dager. Vend salaten. Overfør til serveringsskål.
- 22. Visp sitronsaft, olje, hvitløk og salt i en veldig stor bolle for å blande. Krydre dressingen med pepper etter smak. Bland inn bulgur.
- 33. Bland de resterende ingrediensene i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper. Skje oppå bulguren (ikke bland). Dekk til og sett i kjøleskapet over natten eller opptil 2 dager. Vend salaten. Overfør til serveringsskål.