Stekt Ahi med brunt ris og ananas-ingefærbuljong
oppskrift på seared ahi med smakfull brunt ris og en frisk ananas-ingefærssaus. enkel og sunn rett perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 7–8 tommers tørket kombu (kelp)*
- 7 kopper vann
- 1/2 kopp tørkede bonito-flak*
- 2 spiseskjeer mirin (søt japansk risvin)*
- 4 1/2 teskjeer tamari soyasaus*
- 1 1/2 teskje rice-vinäger
- 1 teskje sukker
- 3/4 teskje salt
- 5 teskjeer frossen ananas- og appelsinjuicekoncentrat
- 1 spiseskje revet, skrelt fersk ingefær
- 6 teskjeer olivenolje
- 10 grønne løk, trimmet og kuttet i 2,5 cm lange biter
- 4 4-unse ahi-tunfisksteaks
- 2 kopper nylig kokt brunt ris
Fremgangsmåte
- 1La kombu trekke i 1 kopp vann i minst 2 timer eller over natten. Sil av. Kok opp kombu og 6 kopper vann i en stor kjele. Fjern kombu; kast den. Tilsett bonito; kok opp i 2 minutter. Ta av varmen; la det stå i 5 minutter. Bland inn mirin, 1 1/2 teskje tamari, eddik, sukker og salt. Sil over i en middels stor kjele. Tilsett juicekoncentrat, ingefær og 3 teskjeer tamari; la det småkoke. Sett kraften til side. Varm opp 4 teskjeer olje i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett løk; sautér i 2 minutter. Overfør til en bolle. Varm opp 2 teskjeer olje i samme panne over høy varme. Tilsett tunfisk; stek i 2 minutter på hver side. I mellomtiden, la kraften småkoke. Fordel 1/2 kopp ris i hver av 4 grunne suppeskåler. Hell 3/4 kopp kraft rundt risen i hver skål. Topp risen med ahi og løk.