Squashgrateng

Squashgrateng

Lær hvordan du lager en deilig squash gratin med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller hovedrett, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/4 pund vintergresskar
  • 2. 2 skiver bacon, 1/8 tomme tykke
  • 3. 4 hvitløksfedd (uskrudd, men knust)
  • 4. 1 kvist rosmarin
  • 5. salt
  • 6. en håndfull tørkede gresskarkjerner
  • 7. nykvernet svart pepper
  • 8. 1 unse pecorino- eller Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Peel 2 1/4 pund vintergresskar og kutt det i terninger. Forvarm ovnen til 230°C. I en stor ovnsfast gryte, brun 2 skiver bacon, 1/8 tomme tykk, i 5 minutter, og snu dem underveis. Tilsett terningene av gresskar, 4 hvitløksfedd (uskrudd, men knust), en kvist rosmarin og litt salt. Dekk med bakepapir og sett i ovnen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175°C, fjern bakepapiret, og kok i ytterligere 30 minutter. I mellomtiden, varm en tørr stekepanne og rist en håndfull tørkede gresskarkjerner. Avkjøl på kjøkkenpapir, og knus dem deretter. Når gresskaret er kokt, tar du gryten ut av ovnen og setter på grillen. Kast kvisten med rosmarin og skallet fra hvitløksfeddene. Ta ut baconet og skjær det i små lardoner. Mos gresskaret og hvitløken med en gaffel, og tilsett lardonene. Rør om og juster krydderet med rikelig med nykvernet svart pepper. Strø gresskarkjerner over gratinen. Med en grønnsaksskreller, skrell 28 gram pecorino- eller parmesanost i små flak og fordel jevnt over gratinen. Sett under grillen i ca. 2 minutter for å få en gyllen topp. Server umiddelbart.