
Fisketacos med ovnsbakt tomatillodip
Lær hvordan du lager smakfulle fish tacos med roaste tomatillo salsa. En enkel og frisk oppskrift perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 til 16 mais tortillas
- 1 stort egg
- 1/4 kopp melk
- 1/4 kopp vann
- 1/2 kopp hvetemel
- 2 teskjeer Southwestern-essens, pluss mer til å drysse
- 1/2 teskje bakepulver
- 900 gram fast hvit fisk, kuttet i strimler på 4 x 1 x 0,25 tommer
- 4 kopper vegetabilsk olje, til steking
- 4 kopper svært tynne skiver av hvit og rød kål
- 2 spiseskjeer rømme
- 1/2 lime, presset, pluss mer til servering
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 oppskrift Ristet tomatillosalsa, oppskrift følger
- 1 kopp hakkede ferske korianderblader, til pynt
- 1 kopp tomatillos, skrelt og skylt
- 6 hvitløksfedd, uten skrell
- 1 liten løk, delt i kvarter
- 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 jalapeño, stilket, frøet og hakket
- 1 sitron, presset
- 1 lime, presset
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 2Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og legg dem i ovnen til de er myke og smidige, ca. 12 minutter. Ta dem ut og la dem ligge innpakket til de skal brukes.
- 3I en stor kjele eller dypfriterer, varm opp oljen til 180 grader Celsius over høy varme.
- 4I en stor bolle, pisk egget sammen med melk og vann. Tilsett melet, Essence og bakepulver, og visp til en tynn røre. Dypp fisken i røren, vend for å dekke, og rist av overflødig. Friter i porsjoner i oljen til de er gylne og sprø, ca. 1 1/2 til 2 minutter. Ta opp og la renne av på kjøkkenpapir, og krydre lett med Essence.
- 5I en stor bolle, bland kålen med rømme, limesaft og spisskummen, og vend godt for å dekke.
- 6For å servere, legg 1 eller 2 stykker fisk inni hver tortilla og topp med noe av den revne kålen. Press over litt limesaft, og topp med salsa etter smak. Pynt med koriander og server umiddelbart.
- 7Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 8Legg tomatillos, hvitløk og løk på et stekebrett. Drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Rist grønnsakene i ovnen til de er brune og myke, ca. 15–20 minutter. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg tomatillos og løk i en food processor. Press hvitløksfeddene ut av skallet og tilsett i food processoren. Tilsett jalapeño, saften av 1 sitron og lime. Kjør til blandingen er godt blandet, men ikke pureert. Krydre salsaen med salt og pepper etter smak, og sett til side.