Lammekjøtt med couscous og myntefruktchutney
Lær å lage en smakfull lammerett servert med myntet fruktchutney og couscous. Perfekt for en sommer- eller vårmiddag med friske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje (helst ekstra jomfru)
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts hakket fersk rosmarin (pakket)
- 4 lammefileter, ca. 3 cm tykke, trimmet
- 1 ¾ kopper vann
- ¼ kopp tørkede sure kirsebær
- ¼ kopp tørkede aprikoser, i terninger
- ¼ kopp tørkede tranebær
- ¼ kopp hakket fersk mynte
- 1 ts balsamicoeddik
- 1 pakke couscous (ca. 280 g)
Fremgangsmåte
- 1Bland olje, hvitløk og rosmarin i en 8x8x2 tommers glassform. Tilsett lammet; vend det i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 4 timer, vend det av og til. Bland vann, kirsebær, aprikoser og tranebær i en tykk middels stor kjele. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert og fruktene er møre, rør av og til, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen. Rør inn mynte og eddik. Krydre med salt og pepper etter smak. La chutneyen avkjøle litt. Kok couscous i henhold til pakkens anvisninger. Forvarm grillen. Krydre lammet med salt og pepper. Overfør lammet til en grillrist. Grill til ønsket stekegrad, ca. 6 minutter på hver side for medium-rare. Overfør lammet til tallerkener. Topp med chutney. Server couscousen ved siden av.
- 2Bland olje, hvitløk og rosmarin i en 8x8x2 tommers glassform. Tilsett lammet; vend det i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 4 timer, vend det av og til.
- 3Bland vann, kirsebær, aprikoser og tranebær i en tykk middels stor kjele. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert og fruktene er møre, rør av og til, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen. Rør inn mynte og eddik. Krydre med salt og pepper etter smak. La chutneyen avkjøle litt.
- 4Kok couscous i henhold til pakkens anvisninger.
- 5Forvarm grillen. Krydre lammet med salt og pepper. Overfør lammet til en grillrist. Grill til ønsket stekegrad, ca. 6 minutter på hver side for medium-rare.
- 6Overfør lammet til tallerkener. Topp med chutney. Server couscousen ved siden av.