Valnøkkelhøne med granateplesaus

Valnøkkelhøne med granateplesaus

Lær hvordan du lager en smakfull valnøttkylling med frisk granateplesaus. Perfekt for en elegant middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp hakkede valnøtter
  • 1/2 kopp allsidig mel
  • 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdeler
  • 1 egg, pisket for å blande
  • 2 spiseskjeer (1/4 stikk) smør
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 2 spiseskjeer hakkede sjalottløk
  • 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 1/2 kopp ren granateplejuice
  • 1 1/2 teskjeer granateplemelasse
  • 1 teskje honning
  • 2 spiseskjeer hakket gressløk eller grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk valnøtter og mel i en foodprocessor. Overfør til en tallerken. Bank kyllingen mellom ark med vokspapir til den er ca. 0,6 cm tykk. Dypp kyllingen i sammenvispet egg, deretter i valnøttblandingen for å dekke. Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olje i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingen og stek til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm. Kok opp vin og sjalottløk i en tykk liten kjele til mesteparten av vinen har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett kraft, granateplejuice, granateplemelasse og honning. Kok til det er redusert til ca. 3/4 kopp, ca. 5 minutter. Visp inn resten av smøret. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen. Strø over finhakket gressløk og server.
  2. 2Finhakk valnøtter og mel i en foodprocessor. Overfør til en tallerken. Bank kyllingen mellom ark med vokspapir til den er ca. 0,6 cm tykk. Dypp kyllingen i sammenvispet egg, deretter i valnøttblandingen for å dekke. Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olje i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingen og stek til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm.
  3. 3Kok opp vin og sjalottløk i en tykk liten kjele til mesteparten av vinen har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett kraft, granateplejuice, granateplemelasse og honning. Kok til det er redusert til ca. 3/4 kopp, ca. 5 minutter. Visp inn resten av smøret. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen. Strø over finhakket gressløk og server.