Lammekjøtt med ville sopp: Agnello con Funghi

Lammekjøtt med ville sopp: Agnello con Funghi

Oppdag en smakfull oppskrift på lam med ville sopp, perfekt for høstsesongen. En enkel og velsmakende rett fra italiensk kjøkken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1,0 kg lammeskank eller -lår, skåret i 7,5 cm terninger
  • Salt og pepper
  • 680 g blandede friske ville sopp (porcini, kantarell og østerssopp), grovhakket
  • 28 g tørkede porcini-sopper
  • 3 purre, kun det hvite, grovhakket
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 0,6 dl ekstra jomfru olivenolje
  • En klype rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2Krydre lammet med salt og pepper, og legg det i en stor ildfast form. Tilsett sopp, purre, vin, olivenolje og pepperflak, og vend godt slik at det blir jevnt fordelt og dekket. Sett formen i ovnen og stek i 90 minutter, rør om hver 15. minutt. Kjøttet skal være godt gjennomstekt og mørt, og saftene skal boble. Server umiddelbart.