Lammekjøtt med ville sopp: Agnello con Funghi
Oppdag en smakfull oppskrift på lam med ville sopp, perfekt for høstsesongen. En enkel og velsmakende rett fra italiensk kjøkken.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,0 kg lammeskank eller -lår, skåret i 7,5 cm terninger
- Salt og pepper
- 680 g blandede friske ville sopp (porcini, kantarell og østerssopp), grovhakket
- 28 g tørkede porcini-sopper
- 3 purre, kun det hvite, grovhakket
- 2,5 dl tørr hvitvin
- 0,6 dl ekstra jomfru olivenolje
- En klype rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2Krydre lammet med salt og pepper, og legg det i en stor ildfast form. Tilsett sopp, purre, vin, olivenolje og pepperflak, og vend godt slik at det blir jevnt fordelt og dekket. Sett formen i ovnen og stek i 90 minutter, rør om hver 15. minutt. Kjøttet skal være godt gjennomstekt og mørt, og saftene skal boble. Server umiddelbart.