Røstet svinekjøtt-ette på ciabatta med kremet aioli og Pequillo-pepper

Røstet svinekjøtt-ette på ciabatta med kremet aioli og Pequillo-pepper

oppskrift på en smakfull sandwich med ovnsstekt svinekjøtt, kremet aioli, gremayolata og søte pequillo-pepper, perfekt som lunsj eller lett middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ansjoser
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer ferske oregano-blader
  • 2 spiseskjeer fersk persille
  • 2 spiseskjeer fersk salvie
  • 2 spiseskjeer fersk timian
  • 1 sitron, saftet
  • Koshersalt og pepper
  • En 2,3–2,7 kg svineknoke med bein og fettdekke
  • 8 hvitløksfedd
  • Koshersalt og pepper
  • 1 kopp majones
  • 1/2 kopp kalamataoliven, hakket
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 1 spiseskje kapers
  • 1 sitron, revet skall
  • 1/2 sitron, saftet
  • Koshersalt og pepper
  • 4 rosmarindekte ciabattabrød, skåret opp og ristet med svinefett
  • 1 kopp sylteagurper i glass

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til rub: Ha ansjos, olje, oregano, persille, salvie, timian, sitronsaft og litt salt og pepper i en food processor, og kjør til det er blandet til en puré.
  3. 3Til svinekjøttet: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius.
  4. 4Bruk en liten kniv, og lag kryssende snitt rett ned i fettkappen på svinekjøttet. Gni inn ansjos-urte-rubben i svinekjøttet, og sørg for at den kommer inn i hvert snitt. Sett hvitløksfeddene inn i snittene. Strø over salt og pepper. Stek i ovnen til kjøttet er gjennomstekt og mørt, ca. 5 timer.
  5. 5Ta ut kjøttet av ovnen og la det hvile i 10 minutter, før du tynnskiver det. Spar litt av svinefettet fra stekingen til å riste brødet.
  6. 6Til aioli: Bland majones, oliven, persille, kapers, sitronskall, sitronsaft og litt salt og pepper i en bolle, og rør godt.
  7. 7Til bygging av sandwichen: Smør litt aioli på den ristet ciabattabrua, og legg de tynne skivene av svinekjøttet oppå. Pynt med pequillo-pepper, og nyt denne herligheten som om den er i ferd med å gå ut på en skikkelig stil!