Røstet svinekjøtt-ette på ciabatta med kremet aioli og Pequillo-pepper
oppskrift på en smakfull sandwich med ovnsstekt svinekjøtt, kremet aioli, gremayolata og søte pequillo-pepper, perfekt som lunsj eller lett middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ansjoser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer ferske oregano-blader
- 2 spiseskjeer fersk persille
- 2 spiseskjeer fersk salvie
- 2 spiseskjeer fersk timian
- 1 sitron, saftet
- Koshersalt og pepper
- En 2,3–2,7 kg svineknoke med bein og fettdekke
- 8 hvitløksfedd
- Koshersalt og pepper
- 1 kopp majones
- 1/2 kopp kalamataoliven, hakket
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 1 spiseskje kapers
- 1 sitron, revet skall
- 1/2 sitron, saftet
- Koshersalt og pepper
- 4 rosmarindekte ciabattabrød, skåret opp og ristet med svinefett
- 1 kopp sylteagurper i glass
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til rub: Ha ansjos, olje, oregano, persille, salvie, timian, sitronsaft og litt salt og pepper i en food processor, og kjør til det er blandet til en puré.
- 3Til svinekjøttet: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius.
- 4Bruk en liten kniv, og lag kryssende snitt rett ned i fettkappen på svinekjøttet. Gni inn ansjos-urte-rubben i svinekjøttet, og sørg for at den kommer inn i hvert snitt. Sett hvitløksfeddene inn i snittene. Strø over salt og pepper. Stek i ovnen til kjøttet er gjennomstekt og mørt, ca. 5 timer.
- 5Ta ut kjøttet av ovnen og la det hvile i 10 minutter, før du tynnskiver det. Spar litt av svinefettet fra stekingen til å riste brødet.
- 6Til aioli: Bland majones, oliven, persille, kapers, sitronskall, sitronsaft og litt salt og pepper i en bolle, og rør godt.
- 7Til bygging av sandwichen: Smør litt aioli på den ristet ciabattabrua, og legg de tynne skivene av svinekjøttet oppå. Pynt med pequillo-pepper, og nyt denne herligheten som om den er i ferd med å gå ut på en skikkelig stil!