Apple- og gorgonzola-souffléomelett
Lær hvordan du lager en deilig souffle omelet med epler og gorgonzola. Perfekt for en smakfull frokost eller lett lunsj. Enkelt steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 2 store Granny Smith- epler, skrellet, kjernet og skåret i 1/4-tommers skiver
- 2 ss usaltet smør
- 6 ss sukker, delt
- 1 til 2 ss Calvados eller annen brandy
- 4 store eggeplommer
- 4 store eggehviter
- En klype salt
- 2 ss smør
- 1/4 kopp gorgonzolaost, smuldret
Fremgangsmåte
- 1Stek eplene i en stor, tung stekepanne med smør over moderat høy varme, rør av og til, i 5 minutter, eller til de er myke. Strø over sukker og kok dem i ytterligere 5 til 10 minutter. Rør inn Calvados og hold varm.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3I en bolle visp sammen 4 store eggeplommer og 3 spiseskjeer sukker til det blir tykt og lyst. I en separat bolle, pisk 4 store eggehviter med en klype salt til stive topper. Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i eggehvitene til det er godt blandet.
- 4Smelt smør i en 25 cm ovnsikker stekepanne over middels varme. Hell eggeblandingen i pannen etter at smørskummet har lagt seg. Fordel jevnt og jevne ut toppen av souffléen. Kok i 1 minutt, og rist pannen lett for å forhindre at det setter seg fast.
- 5Dekk pannen med et smurt lokk, reduser varmen og kok i ca. 4 minutter. Fjern lokket og sett pannen i ovnen til toppen er stivnet, ca. 3 til 5 minutter. Ta ut av ovnen.
- 6Plasser eplefyllet på halve delen av souffléen. Strø over gorgonzolaost. Brett souffléen i to.