
Bearnaisesaus
Lær hvordan du lager en perfekt bearnaise saus med denne enkle oppskriften. Passer utmerket til kjøttretter og gir en deilig smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 sjalottløk, finhakket
- 1/2 kopp hvitvin
- 1/2 kopp champagneeddik
- 4 1/2 teskjeer finhakket frisk estragon
- Nykvernet pepper
- 4 store eggeplommer
- 2 staver kaldt usaltet smør, kuttet i små biter
- 1 1/2 teskjeer finhakket frisk kjørvel
- Salt
Fremgangsmåte
- 1Bland sjalottløk, vin, eddik, 1 spiseskje estragon og 2 klyper pepper i en liten kjele over middels varme, og la det koke inn til det gjenstår omtrent 2 spiseskjeer. Sett til side for å avkjøle.
- 2Pisk eggeplommene med 2 spiseskjeer vann over svak varme i ca. 2 til 3 minutter, eller til de blir tykke og skummende. Tilsett smøret, omtrent en spiseskje om gangen, og visp til blandingen tykner og øker i volum.
- 3Rør inn den avkjølte sjalottløk-blandingen, kjørvel og resten av estragonen. Krydre med salt og pepper, og bland godt.