Thailandsk karri
Lær hvordan du lager en autentisk thai curry hjemme. Enkelt, raskt og fullt av smak. Perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 tommers fersk ingefær
- 1 kopp bløtlagte peanøtter, avrent
- 1 kopp fersk, finhakket ung kokosnøttkjøtt
- 1/2 kopp kokosvann
- 1 spiseskje rått mandelsmør
- 2 teskjeer Bragg Liquid Aminos
- 1 fedd hvitløk, presset
- 1 teskje gurkemeie
- 1 teskje karri pulver
- Saften av 1 appelsin
- 1 thai chili
- 1/4 hode blomkål, i terninger
- 1 liten gulrot, revet
- 1/4 hode rødkål, revet
- 1/2 stor agurk, skrelt og delt i halvmåner
- Basilikumblader, til pynt
- Bønnespirer, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For å lage sausen, finhakk ingefæren på en ingefærrist eller fin rivjern for å presse ut saften (du skal ha omtrent 1 spiseskje). Hell ingefærsaften, peanøtter, kokoskjøtt, kokosvann, mandelsmør, Braggs, hvitløk, gurkemeie, karri, og appelsinjuice i en blender og kjør til jevnt. Tilsett den thailandske chilien etter smak. Legg blomkål, gulrot, kål og agurk i en bolle. Hell sausen over grønnsakene, pynt med basilikum og bønnespirer, og server.
- 2For å lage sausen, finhakk ingefæren på en ingefærrist eller fin rivjern for å presse ut saften (du skal ha omtrent 1 spiseskje). Hell ingefærsaften, peanøtter, kokoskjøtt, kokosvann, mandelsmør, Braggs, hvitløk, gurkemeie, karri, og appelsinjuice i en blender og kjør til jevnt. Tilsett den thailandske chilien etter smak.
- 3Legg blomkål, gulrot, kål og agurk i en bolle. Hell sausen over grønnsakene, pynt med basilikum og bønnespirer, og server.