Thailandsk karri

Thailandsk karri

Lær hvordan du lager en autentisk thai curry hjemme. Enkelt, raskt og fullt av smak. Perfekt for en varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 tommers fersk ingefær
  • 1 kopp bløtlagte peanøtter, avrent
  • 1 kopp fersk, finhakket ung kokosnøttkjøtt
  • 1/2 kopp kokosvann
  • 1 spiseskje rått mandelsmør
  • 2 teskjeer Bragg Liquid Aminos
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje karri pulver
  • Saften av 1 appelsin
  • 1 thai chili
  • 1/4 hode blomkål, i terninger
  • 1 liten gulrot, revet
  • 1/4 hode rødkål, revet
  • 1/2 stor agurk, skrelt og delt i halvmåner
  • Basilikumblader, til pynt
  • Bønnespirer, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage sausen, finhakk ingefæren på en ingefærrist eller fin rivjern for å presse ut saften (du skal ha omtrent 1 spiseskje). Hell ingefærsaften, peanøtter, kokoskjøtt, kokosvann, mandelsmør, Braggs, hvitløk, gurkemeie, karri, og appelsinjuice i en blender og kjør til jevnt. Tilsett den thailandske chilien etter smak. Legg blomkål, gulrot, kål og agurk i en bolle. Hell sausen over grønnsakene, pynt med basilikum og bønnespirer, og server.
  2. 2For å lage sausen, finhakk ingefæren på en ingefærrist eller fin rivjern for å presse ut saften (du skal ha omtrent 1 spiseskje). Hell ingefærsaften, peanøtter, kokoskjøtt, kokosvann, mandelsmør, Braggs, hvitløk, gurkemeie, karri, og appelsinjuice i en blender og kjør til jevnt. Tilsett den thailandske chilien etter smak.
  3. 3Legg blomkål, gulrot, kål og agurk i en bolle. Hell sausen over grønnsakene, pynt med basilikum og bønnespirer, og server.