
Krydret thailandsk suppe med lime og reker
oppskrift på en smakfull spicy thai suppe med lime og reker. perfekt for en varmende og krydret middag. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper moste søtpoteter
- 1 kopp løk og hvitløkblanding
- 1 1/2 kopper lavsodium kyllingbuljong
- 1 teskje grønn karrypasta
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1 kopp lime-reker
- 1 kopp frosne erter
- Saften av 2 lime, delt
- Skiver av 1/2 lime
Fremgangsmåte
- 1Bland søtpotetmos og buljong i en blender til det er jevnt; hell det over i en middels stor kjele på lav varme. Visp inn currypaste og ingefær. Kok i 10 minutter.
- 2Bland søtpotetmos og buljong i en blender til det er jevnt; hell det over i en middels stor kjele på lav varme. Visp inn currypaste og ingefær. Kok i 10 minutter.
- 3Rask tips: Mens det koker, ordne enchiladasteken og forbered toppingen til kjøttdeiggratengen. Skru opp varmen til middels. Tilsett lime-reker og erter; rør ofte til rekene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Ta av varmen; tilsett limesaft (fra 1 1/2 lime). Hvis det ikke skal spises med en gang, hell det over i en lufttett beholder og frys det ned. Ellers, server med limebåter som garnityr.
- 4Mens det koker, ordne enchiladasteken og forbered toppingen til kjøttdeiggratengen.
- 5Skru opp varmen til middels. Tilsett lime-reker og erter; rør ofte til rekene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Ta av varmen; tilsett limesaft (fra 1 1/2 lime). Hvis det ikke skal spises med en gang, hell det over i en lufttett beholder og frys det ned. Ellers, server med limebåter som garnityr.
- 6For å varme opp igjen: Mikrobølgeovn på høy effekt i 4 til 5 minutter, rør om halvveis. Rør inn saften av 1/2 lime.
- 7Mikrobølgeovn på høy effekt i 4 til 5 minutter, rør om halvveis. Rør inn saften av 1/2 lime.