Krydret thailandsk suppe med lime og reker

Krydret thailandsk suppe med lime og reker

oppskrift på en smakfull spicy thai suppe med lime og reker. perfekt for en varmende og krydret middag. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper moste søtpoteter
  • 1 kopp løk og hvitløkblanding
  • 1 1/2 kopper lavsodium kyllingbuljong
  • 1 teskje grønn karrypasta
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • 1 kopp lime-reker
  • 1 kopp frosne erter
  • Saften av 2 lime, delt
  • Skiver av 1/2 lime

Fremgangsmåte

  1. 1Bland søtpotetmos og buljong i en blender til det er jevnt; hell det over i en middels stor kjele på lav varme. Visp inn currypaste og ingefær. Kok i 10 minutter.
  2. 2Bland søtpotetmos og buljong i en blender til det er jevnt; hell det over i en middels stor kjele på lav varme. Visp inn currypaste og ingefær. Kok i 10 minutter.
  3. 3Rask tips: Mens det koker, ordne enchiladasteken og forbered toppingen til kjøttdeiggratengen. Skru opp varmen til middels. Tilsett lime-reker og erter; rør ofte til rekene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Ta av varmen; tilsett limesaft (fra 1 1/2 lime). Hvis det ikke skal spises med en gang, hell det over i en lufttett beholder og frys det ned. Ellers, server med limebåter som garnityr.
  4. 4Mens det koker, ordne enchiladasteken og forbered toppingen til kjøttdeiggratengen.
  5. 5Skru opp varmen til middels. Tilsett lime-reker og erter; rør ofte til rekene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Ta av varmen; tilsett limesaft (fra 1 1/2 lime). Hvis det ikke skal spises med en gang, hell det over i en lufttett beholder og frys det ned. Ellers, server med limebåter som garnityr.
  6. 6For å varme opp igjen: Mikrobølgeovn på høy effekt i 4 til 5 minutter, rør om halvveis. Rør inn saften av 1/2 lime.
  7. 7Mikrobølgeovn på høy effekt i 4 til 5 minutter, rør om halvveis. Rør inn saften av 1/2 lime.