Italiensk fisk

Italiensk fisk

Lær hvordan du lager en autentisk italiensk fiskrett med våre enkle oppskrifter. Perfekt for en smakfull middagsopplevelse hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 ss Dijon-sennep
  • 1 ss ferskt finhakket rosmarin
  • 1/4 ss ferskt hakket timian
  • 1 ss ferskt hakket hvitløk
  • 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 3/4 kopp olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 mellomstore tomater, i terninger
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1/2 kopp balsamico-dressing (anbefalt: Lake Effect)
  • 1/2 bunt fersk basilikum, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp små terninger av spansk løk
  • 2 ss hakket hvitløk
  • 1/4 bunt fersk hakket persille
  • 1/2 bunt fersk hakket basilikum
  • 1 laurbærblad
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1/2 flaske rødvin
  • 1 (28 oz) boks hakkede tomater
  • 1/4 kopp vann
  • Sukker, etter smak
  • 4 stk. (340 g) skinnpåførte hysekoteletter
  • 4 ts smør, pluss 1 ss, romtemperert
  • 4 ts finhakket hvitløk
  • 2 ts fersk hakket persille, pluss mer til pynt
  • 1/4 kopp hvitvin, pluss ytterligere 1/4 kopp til koking og resten til å drikke
  • 1 sitron, delt i båter, pluss mer til pynt
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1For dressingen:
  2. 2Kjør de første fem ingrediensene i en blender eller food processor til det blir skummende. Mens blenderen går, drypp inn oljene til dressingen emulgerer. Tilsett salt og pepper etter smak.
  3. 3For bruschetta-tilbehøret:
  4. 4Ha alle ingrediensene i en middels stor bolle og rør godt sammen. La det marinere i 1 til 12 timer. Hvis det ikke skal brukes etter 2 timer, dekk til og sett i kjøleskapet.
  5. 5For marinaraen:
  6. 6Hell oljen i en middels stor kjele over middels varme, og fres løk, hvitløk, urter og laurbærblad til det dufter godt. Tilsett eddik og vin, og la det koke inn til det er redusert til halvparten. Rør inn hakkede tomater og vann, og la det småkoke i 30 til 40 minutter. Juster syrligheten med sukker om nødvendig.
  7. 7For fisken:
  8. 8Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  9. 9Legg fiskefiletene på et stekebrett med skinnsiden ned.
  10. 10Bland sammen 4 teskjeer smør, hvitløk og persille i en liten bolle, og smør det over hver filet.
  11. 11Hell 1/4 kopp vin over filetene, og press saften ut av sitronbåtene, og pass på å legge de brukte sitronskallene oppå filetene for ekstra smak!
  12. 12Sett inn i ovnen og stek i ca. 10 til 12 minutter, eller til kjøttet er hvitt og fast.
  13. 13Mens fisken koker, varm opp en middels stor sautépanne på høy varme og smelt 1 spiseskje smør. Tilsett bruschetta-blandingen og stek til saften delvis har fordampet. Tilsett resten av den hvite vinen (1/4 kopp) og la alkoholen brenne av, ca. 2 minutter.
  14. 14Ta filetene ut av ovnen og sett til side til de skal serveres.
  15. 15Fordel ca. 1/2 kopp varm marinara-saus på bunnen av hver tallerken, legg en fiskefilet oppå. Drypp med stekesjyen, og topp med bruschetta-tilbehøret. Krydre med salt og pepper etter smak. Pynt hver tallerken med en generøs porsjon parmesanost, hakket persille og sitronbåter.