Laksebiff med appelsin- og balsamico-glaze

Laksebiff med appelsin- og balsamico-glaze

oppskrift på saftig laksefilet med en søt og syrlig appelsin-balsamico glasur. enkel å lage og perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp appelsinjuicekoncentrat
  • 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
  • 1/2 teskje salt
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 4 laksefileter (ca. 170 gram hver)
  • Vegetabilsk matlagingsspray

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de første sju ingrediensene i en stor, lukket plastpose. Rist godt. Tilsett laksen og la den marinere i 30 minutter til 1 time. Ta ut stekene av marinaden og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Spray grillen med matlagingsspray og varm opp på høy varme. Grill stekene, snu dem én gang halvveis gjennom, til de ikke lenger er gjennomsiktige i midten, ca. 4 minutter på hver side.
  2. 2Legg de første sju ingrediensene i en stor, lukket plastpose. Rist godt. Tilsett laksen og la den marinere i 30 minutter til 1 time. Ta ut stekene av marinaden og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Spray grillen med matlagingsspray og varm opp på høy varme. Grill stekene, snu dem én gang halvveis gjennom, til de ikke lenger er gjennomsiktige i midten, ca. 4 minutter på hver side.