Brased lammeknoker med vårgrønnsaker og vårgremolata

Brased lammeknoker med vårgrønnsaker og vårgremolata

Oppdag en smakfull oppskrift på braiserte lammekløver med friske vårgrønnsaker og en frisk gremolata. Perfekt for en koselig middag i vårsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 stk. lammeboger à 1 til 1 ¼ pund
  • Allsidig mel
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 kopper finhakket løk (omtrent 2 mellomstore)
  • 2 kopper finhakkede skrelte gulrøtter
  • 1 ¼ kopper finhakket selleri
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss (generøst) tomatpuré
  • 3 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 1 ½ kopper Sauvignon Blanc eller annet tørt hvitt vin
  • 6 ferske italienske persillekvister
  • 2 ss hakket fersk timian
  • 2 laurbærblad
  • 2 ss hakket fersk mynte
  • 1 ss (pakket) finrevet sitrusskall av sitron
  • 1 ss finhakket fersk grønn hvitløk eller 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ½ pund uskrelte små røde poteter, 1 ½ til 1 ¾ tommer store
  • 8 unser slanke små gulrøtter, trimmet og skrelte
  • 8 unser sukkererter med strenger fjernet
  • 2 ss (1/4 pinne) smør
  • 3 unser ferske erteklaser

Fremgangsmåte

  1. 1For lam: Strø lammeskankene rikelig med salt og pepper; dust med mel. Varm opp olje i en stor, tykk, dyp gryte over middels høy varme. Arbeid i 2 omganger, om nødvendig, legg lammet i gryten og kok til det er brunt på alle sider, snu ofte, ca. 10 minutter per omgang. Overfør lammet til en stor bolle. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i samme gryte; sautér til grønnsakene begynner å mykne, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré; rør i 1 minutt. Rør inn buljong, vin, persille, timian og laurbærblad. Legg lammet tilbake i gryten; kok opp (væsken dekker kanskje ikke lammet helt). Skru ned varmen til middels lav; dekk til og la det småkoke til lammet er veldig mørt og begynner å falle av beina, snu av og til, ca. 3 timer. Bruk tang til å overføre lammet til et fat. Kast laurbærbladene og persilleskvistene. Skje av fett fra overflaten av grytejuicen; kast det. Bruk en stavmikser og puré grytejuicen til den er nesten glatt. Krydre med salt og pepper. Legg lammeskankene tilbake i gryten med juicen. FORBEREGNING: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Avkjøl uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap.
  2. 2Strø lammeskankene rikelig med salt og pepper; dust med mel. Varm opp olje i en stor, tykk, dyp gryte over middels høy varme. Arbeid i 2 omganger, om nødvendig, legg lammet i gryten og kok til det er brunt på alle sider, snu ofte, ca. 10 minutter per omgang. Overfør lammet til en stor bolle. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i samme gryte; sautér til grønnsakene begynner å mykne, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré; rør i 1 minutt. Rør inn buljong, vin, persille, timian og laurbærblad. Legg lammet tilbake i gryten; kok opp (væsken dekker kanskje ikke lammet helt). Skru ned varmen til middels lav; dekk til og la det småkoke til lammet er veldig mørt og begynner å falle av beina, snu av og til, ca. 3 timer.
  3. 3Bruk tang til å overføre lammet til et fat. Kast laurbærbladene og persilleskvistene. Skje av fett fra overflaten av grytejuicen; kast det. Bruk en stavmikser og puré grytejuicen til den er nesten glatt. Krydre med salt og pepper. Legg lammeskankene tilbake i gryten med juicen. FORBEREGNING: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Avkjøl uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap.
  4. 4For gremolata: Bland alle ingrediensene i en liten bolle. FORBEREGNING: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  5. 5Bland alle ingrediensene i en liten bolle. FORBEREGNING: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  6. 6For grønnsakene: Kok opp en stor gryte med saltet vann. Tilsett potetene; kok til de er møre, ca. 18 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør potetene til en middels stor bolle. Tilsett gulrøttene i samme gryte; kok til de er møre, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør gulrøttene til bollen med potetene. Tilsett sukkererter i samme gryte; kok i 1 minutt. Sil av vannet. Tilsett i bollen med potetene og gulrøttene. FORBEREGNING: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp lammet og grytejuicen til det er gjennomvarmt over middels varme.
  7. 7I mellomtiden smelter du smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett alle grønnsakene og sautér i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør lammet og grytejuicen til et stort fat eller en bolle. Omgi med grønnsaker; dryss ertebånd over grønnsakene. Strø gremolata over lammet og server.
  8. 8Kok opp en stor gryte med saltet vann. Tilsett potetene; kok til de er møre, ca. 18 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør potetene til en middels stor bolle. Tilsett gulrøttene i samme gryte; kok til de er møre, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør gulrøttene til bollen med potetene. Tilsett sukkererter i samme gryte; kok i 1 minutt. Sil av vannet. Tilsett i bollen med potetene og gulrøttene. FORBEREGNING: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.
  9. 9Varm opp lammet og grytejuicen til det småkoker over middels varme til det er gjennomvarmt.
  10. 10I mellomtiden smelter du smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett alle grønnsakene og sautér i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
  11. 11Overfør lammet og grytejuicen til et stort fat eller en bolle. Omgi med grønnsaker; dryss ertebånd over grønnsakene. Strø gremolata over lammet og server.
  12. 12Tips om ingredienser: Grønn hvitløk har en mer delikat smak enn moden hvitløk. Toppene på grønn hvitløk ligner grønne løk; rotendene er hvite og lyse lilla. Se etter grønn hvitløk på bondens markeder om våren.
  13. 13Grønn hvitløk har en mer delikat smak enn moden hvitløk. Toppene på grønn hvitløk ligner grønne løk; rotendene er hvite og lyse lilla. Se etter grønn hvitløk på bondens markeder om våren.