
Pasta med pølse, aubergine og basilikum
oppskrift på smakfull pasta med pølse, aubergine og frisk basilikum. perfekt for en rask og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor aubergine, skåret i 2,5 cm biter
- 1 ss salt
- 7 ss olivenolje
- 800 g krydrede italienske pølser, uten skinn, kjøttet formet til 3 cm store kjøttboller (ca. 46 stk)
- 450 g cherrytomater, delt i to
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ½ serranoskiver, uten frø, finhakket (ca. 1 ss)
- 300 ml lavsaltet kyllingkraft på boks
- ⅔ kopp kremfløte
- 450 g cavatappi- eller pennepasta
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1 kopp (lett pakket) ferske basilikumblader, revet i 1,5 cm biter
- ⅔ kopp ristet pinjekjerner
- Ekstra revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Bland aubergine med 1 spiseskje salt i en stor sil. Sett silen over en bolle og la det stå i 30 minutter. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en tykk, stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett auberginen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle. (Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.) Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, kok kjøttbollene til de er brune, ca. 5 minutter. Overfør kjøttbollene til en tallerken med papirhåndkle. Tørk ut pannen. Varm opp 2 spiseskjeer olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og chili; sautér til det dufter, ca. 2 minutter. Tilsett kjøttbollene, buljong og fløte. La det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Tilsett auberginen og la det småkoke i 1 minutt. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. Overfør pastaen til en stor bolle. Vend pastaen med sausen og 1 kopp parmesanost. Bland inn basilikum og pinjekjerner. Krydre med salt og pepper etter smak. Server pastaen, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.
- 2Bland aubergine med 1 spiseskje salt i en stor sil. Sett silen over en bolle og la det stå i 30 minutter.
- 3Varm opp 3 spiseskjeer olje i en tykk, stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett auberginen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle. (Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
- 4Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, kok kjøttbollene til de er brune, ca. 5 minutter. Overfør kjøttbollene til en tallerken med papirhåndkle. Tørk ut pannen.
- 5Varm opp 2 spiseskjeer olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og chili; sautér til det dufter, ca. 2 minutter. Tilsett kjøttbollene, buljong og fløte. La det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Tilsett auberginen og la det småkoke i 1 minutt.
- 6I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. Overfør pastaen til en stor bolle.
- 7Vend pastaen med sausen og 1 kopp parmesanost. Bland inn basilikum og pinjekjerner. Krydre med salt og pepper etter smak. Server pastaen, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.