Pasta med pølse, aubergine og basilikum

Pasta med pølse, aubergine og basilikum

oppskrift på smakfull pasta med pølse, aubergine og frisk basilikum. perfekt for en rask og deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor aubergine, skåret i 2,5 cm biter
  • 1 ss salt
  • 7 ss olivenolje
  • 800 g krydrede italienske pølser, uten skinn, kjøttet formet til 3 cm store kjøttboller (ca. 46 stk)
  • 450 g cherrytomater, delt i to
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ½ serranoskiver, uten frø, finhakket (ca. 1 ss)
  • 300 ml lavsaltet kyllingkraft på boks
  • ⅔ kopp kremfløte
  • 450 g cavatappi- eller pennepasta
  • 1 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 1 kopp (lett pakket) ferske basilikumblader, revet i 1,5 cm biter
  • ⅔ kopp ristet pinjekjerner
  • Ekstra revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Bland aubergine med 1 spiseskje salt i en stor sil. Sett silen over en bolle og la det stå i 30 minutter. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en tykk, stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett auberginen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle. (Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.) Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, kok kjøttbollene til de er brune, ca. 5 minutter. Overfør kjøttbollene til en tallerken med papirhåndkle. Tørk ut pannen. Varm opp 2 spiseskjeer olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og chili; sautér til det dufter, ca. 2 minutter. Tilsett kjøttbollene, buljong og fløte. La det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Tilsett auberginen og la det småkoke i 1 minutt. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. Overfør pastaen til en stor bolle. Vend pastaen med sausen og 1 kopp parmesanost. Bland inn basilikum og pinjekjerner. Krydre med salt og pepper etter smak. Server pastaen, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.
  2. 2Bland aubergine med 1 spiseskje salt i en stor sil. Sett silen over en bolle og la det stå i 30 minutter.
  3. 3Varm opp 3 spiseskjeer olje i en tykk, stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett auberginen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle. (Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
  4. 4Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, kok kjøttbollene til de er brune, ca. 5 minutter. Overfør kjøttbollene til en tallerken med papirhåndkle. Tørk ut pannen.
  5. 5Varm opp 2 spiseskjeer olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og chili; sautér til det dufter, ca. 2 minutter. Tilsett kjøttbollene, buljong og fløte. La det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Tilsett auberginen og la det småkoke i 1 minutt.
  6. 6I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. Overfør pastaen til en stor bolle.
  7. 7Vend pastaen med sausen og 1 kopp parmesanost. Bland inn basilikum og pinjekjerner. Krydre med salt og pepper etter smak. Server pastaen, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.