Skillet med blåbær- og ferskencobbler

Skillet med blåbær- og ferskencobbler

oppskrift på skillet blueberry-peach cobbler, en deilig og enkel dessert som kombinerer blåbær og fersken. perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp sukker
  • 2. 1/2 teskje kanel
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1 spiseskje maisstivelse
  • 5. 3 store ferskner, skrelte, kjernede og kuttet i 1/2-tommers tykke båter
  • 6. 2 1/2 kopper blåbær
  • 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 8. Sitronzest, valgfritt
  • 9. 1 1/2 kopper mel
  • 10. 2 teskjeer bakepulver
  • 11. 1/2 teskje natron
  • 12. 1 1/2 spiseskje sukker
  • 13. 3/4 teskje salt
  • 14. 6 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i små biter eller revet
  • 15. 1/2 kopp kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Til fyllet:
  3. 33. I en stor blandebolle, bland sukker, kanel, salt og maisstivelse. Tilsett fersken og blåbær, og bland godt slik at frukten dekkes jevnt av sukkerblandingen. Rør inn sitronsaft og -zest, hvis ønskelig. Hell fruktfyllet i en støpejernsgryte og sett den i ovnen i 15 til 20 minutter. I mellomtiden lager du kjeksdeigen.
  4. 44. Til toppingen:
  5. 55. Visp mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en stor blandebolle. Bruk en food processor, en kakeskreller eller fingertuppene til å innarbeide det kalde smøret i de tørre ingrediensene til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kulturmelk og rør forsiktig til det er fuktig.
  6. 66. Forsiktig, fjern gryten fra ovnen, og legg 6 til 8 (1/2 kopp) porsjoner av kjeksdeigen oppå det kokte fruktfyllet, med ca. 1/2 tomme mellomrom.
  7. 77. Øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius og stek til kjeksene er gyldne på toppen og frukten bobler, ca. 30 minutter. La det avkjøle i 15 minutter før servering.