
Skillet med blåbær- og ferskencobbler
oppskrift på skillet blueberry-peach cobbler, en deilig og enkel dessert som kombinerer blåbær og fersken. perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp sukker
- 2. 1/2 teskje kanel
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1 spiseskje maisstivelse
- 5. 3 store ferskner, skrelte, kjernede og kuttet i 1/2-tommers tykke båter
- 6. 2 1/2 kopper blåbær
- 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 8. Sitronzest, valgfritt
- 9. 1 1/2 kopper mel
- 10. 2 teskjeer bakepulver
- 11. 1/2 teskje natron
- 12. 1 1/2 spiseskje sukker
- 13. 3/4 teskje salt
- 14. 6 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i små biter eller revet
- 15. 1/2 kopp kulturmelk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Til fyllet:
- 33. I en stor blandebolle, bland sukker, kanel, salt og maisstivelse. Tilsett fersken og blåbær, og bland godt slik at frukten dekkes jevnt av sukkerblandingen. Rør inn sitronsaft og -zest, hvis ønskelig. Hell fruktfyllet i en støpejernsgryte og sett den i ovnen i 15 til 20 minutter. I mellomtiden lager du kjeksdeigen.
- 44. Til toppingen:
- 55. Visp mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en stor blandebolle. Bruk en food processor, en kakeskreller eller fingertuppene til å innarbeide det kalde smøret i de tørre ingrediensene til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kulturmelk og rør forsiktig til det er fuktig.
- 66. Forsiktig, fjern gryten fra ovnen, og legg 6 til 8 (1/2 kopp) porsjoner av kjeksdeigen oppå det kokte fruktfyllet, med ca. 1/2 tomme mellomrom.
- 77. Øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius og stek til kjeksene er gyldne på toppen og frukten bobler, ca. 30 minutter. La det avkjøle i 15 minutter før servering.