Praliné Shortbread-kvadrater
oppskrift på praline shortbread squares, perfekte småkaker med rik pralinfyll og sprø shortbread. enkel å lage og ideell som dessert eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper skåldede mandelmel
- 2. 1/2 teskje havsalt
- 3. 1/4 kopp druekjerneolje
- 4. 1 spiseskje agavesirup
- 5. 1/2 kopp saltet smør
- 6. 1/4 kopp agavesirup
- 7. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 8. 2 1/4 kopper pekannøtter, ristet og grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 20x20 cm stor bakeform med rapsolje og dryss med mandelmel.
- 2For å lage shortbreaden, blend mandelmel, salt, rapsolje og agavesirup i en foodprocessor til jevn masse.
- 3Trykk deigen ut i den forberedte bakeformen.
- 4Stek i 15 til 20 minutter, til den er gyllenbrun.
- 5Ta ut av ovnen og la avkjøle.
- 6Mens shortbreaden stekes, lag pralinen.
- 7I en liten kjele over middels lav varme, smelt smøret, tilsett deretter agavesirup og vaniljeekstrakt.
- 8La det småkoke i 5 minutter, og tilsett deretter pekannøttene.
- 9Ta pralineblandingen av varmen, avkjøl til romtemperatur, og fordel den over shortbreaden.
- 10Sett i kjøleskapet i 3 timer for å stivne.
- 11Skjær i firkanter og server.