Praliné Shortbread-kvadrater

Praliné Shortbread-kvadrater

oppskrift på praline shortbread squares, perfekte småkaker med rik pralinfyll og sprø shortbread. enkel å lage og ideell som dessert eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper skåldede mandelmel
  • 2. 1/2 teskje havsalt
  • 3. 1/4 kopp druekjerneolje
  • 4. 1 spiseskje agavesirup
  • 5. 1/2 kopp saltet smør
  • 6. 1/4 kopp agavesirup
  • 7. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 8. 2 1/4 kopper pekannøtter, ristet og grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 20x20 cm stor bakeform med rapsolje og dryss med mandelmel.
  2. 2For å lage shortbreaden, blend mandelmel, salt, rapsolje og agavesirup i en foodprocessor til jevn masse.
  3. 3Trykk deigen ut i den forberedte bakeformen.
  4. 4Stek i 15 til 20 minutter, til den er gyllenbrun.
  5. 5Ta ut av ovnen og la avkjøle.
  6. 6Mens shortbreaden stekes, lag pralinen.
  7. 7I en liten kjele over middels lav varme, smelt smøret, tilsett deretter agavesirup og vaniljeekstrakt.
  8. 8La det småkoke i 5 minutter, og tilsett deretter pekannøttene.
  9. 9Ta pralineblandingen av varmen, avkjøl til romtemperatur, og fordel den over shortbreaden.
  10. 10Sett i kjøleskapet i 3 timer for å stivne.
  11. 11Skjær i firkanter og server.