Kanel-karamellbrødpudding
oppskrift på kanel-karamell brødpudding, en deilig dessert med rike smaker av kanel og karamell, perfekt for helgen eller spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 20 skiver av 3 1/2 tommers brød med kanel og rosiner (ikke endestykkene)
- 2. 12 store egg
- 3. 2 1/2 kopper helmelk
- 4. 2 kopper kald piskefløte, delt
- 5. 1 kopp sukker
- 6. 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 7. 1 1/2 teskje finrevet appelsinskall
- 8. En klype salt
- 9. 2 spiseskjeer melis
- 10. Kjøpt karamellsaus, varmet
Fremgangsmåte
- 11. Skjær brødet i 2 cm store terninger. Legg dem i en veldig stor bolle. Visp egg, melk, 2,5 dl kremfløte og de neste fire ingrediensene i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Hell eggeblandingen over brødet; vend forsiktig for å dekke. Dekk til med plastfolie og legg en tallerken oppå for å presse brødet ned i eggeblandingen. La det stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Rør i eggeblandingen før du heller den i formen igjen; la det stå i romtemperatur i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190°C. Smør seksten små former (ca. 3/4 kopp) eller ramekiner, og fordel dem i to stekeplater. Fordel brødblandingen i formene. Tilsett nok varmt vann i stekeplatene til å nå halvveis opp på sidene av formene. Stek puddingene til de er oppblåst, kantene er gylne, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. FORBERED I FORVEIEN: La puddingene stå i romtemperatur i opptil 2 timer. Bruk en elektrisk mikser og pisk resten av kremfløten og melis til stivpiskede topper. Server puddingene varme eller romtempererte med pisket krem og varm karamellsaus.
- 22. Skjær brødet i 2 cm store terninger. Legg dem i en veldig stor bolle. Visp egg, melk, 2,5 dl kremfløte og de neste fire ingrediensene i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Hell eggeblandingen over brødet; vend forsiktig for å dekke. Dekk til med plastfolie og legg en tallerken oppå for å presse brødet ned i eggeblandingen. La det stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
- 33. Rør i eggeblandingen; la det stå i romtemperatur i 30 minutter.
- 44. Forvarm ovnen til 190°C. Smør seksten små former (ca. 3/4 kopp) eller ramekiner, og fordel dem i to stekeplater. Fordel brødblandingen i formene. Tilsett nok varmt vann i stekeplatene til å nå halvveis opp på sidene av formene.
- 55. Stek puddingene til de er oppblåst, kantene er gylne, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. FORBERED I FORVEIEN: La puddingene stå i romtemperatur i opptil 2 timer.
- 66. Bruk en elektrisk mikser og pisk resten av kremfløten og melis til stivpiskede topper. Server puddingene varme eller romtempererte med pisket krem og varm karamellsaus.