
Eplekake med brødsmuler og hasselnøtter
Oppdag hvordan du lager en smakfull apple torte med sprø breadcrumb-hasselnøtter. En perfekt dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 pund Granny Smith epler, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers båter
- 2. 1/3 kopp sukker
- 3. 1 kopp tørr eplecider eller tørr hvitvin
- 4. 8 kopper ferske brødsmuler laget av skånselsløs italiensk eller fransk brød (finhakket i food processor)
- 5. 1 kopp hasselnøtter, ristet og skrellet
- 6. 10 spiseskjeer sukker, fordelt
- 7. 4 teskjeer finrevet sitronskall
- 8. 1/4 teskje (generøst) salt
- 9. 3/4 kopp hel melk
- 10. 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør, skåret i 2,5 cm biter
- 11. Melis (til å støve over)
- 12. Pisket krem
- 13. Spesialutstyr: 23 cm diameter tartform med løs bunn
Fremgangsmåte
- 11. For eplefyll: Legg eplene i et jevnt lag i en stor, tykk stekepanne. Strø sukker over, og hell deretter eplecider over. Dekk til og kok over middels varme til eplene er møre, og vend forsiktig på eplene av og til, ca. 8–10 minutter. Fjern lokket; kok til saften fordampes, og vend ofte og forsiktig på eplene for å holde båtene intakte, ca. 10 minutter. Ta av varmen. La eplene avkjøle helt i pannen. FORBERED SELV: Kan lages 1 dag i forveien. Overfør til en bolle. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 22. Legg eplene i et jevnt lag i en stor, tykk stekepanne. Strø sukker over, og hell deretter eplecider over. Dekk til og kok over middels varme til eplene er møre, og vend forsiktig på eplene av og til, ca. 8–10 minutter. Fjern lokket; kok til saften fordampes, og vend ofte og forsiktig på eplene for å holde båtene intakte, ca. 10 minutter. Ta av varmen. La eplene avkjøle helt i pannen. FORBERED SELV: Kan lages 1 dag i forveien. Overfør til en bolle. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 33. Til bunnen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Fordel brødsmuler på et stort, rimmet bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er tørre og lett gyldne, og rør om av og til, ca. 20 minutter. Avkjøl. Finhakk hasselnøtter og 6 ss sukker i en food processor. Tilsett 3 kopper brødsmuler; kjør i 5 sekunder. Overfør blandingen til en stor bolle. Rør inn 4 ss sukker, sitrusskall og salt. Bland melk og smør i en liten kjele. Rør over middels varme til smøret smelter. Hell melk- og smørblandingen over brødsmulene; rør til det er fuktig (deigen vil være klissete). La deigen hvile i bollen til væsken er absorbert, ca. 15 minutter. Overfør 1 kopp deig til en melet arbeidsflate. Samle til en ball, og trykk den flatt til en disk. Kjevle ut til en 23 cm runding, og pakk den inn i plastfolie. La den hvile minst 1 time for toppdekket. Overfør resten av deigen til en arbeidsflate. Samle til en ball, og trykk den flatt til en disk. Trykk ut deigen i bunnen og opp langs sidene av en 23 cm rund tartform med løs bunn, og press deigen oppover for å få en kant som er 1/2 tomme høyere enn kanten. Dekk til og la den hvile minst 1 time i kjøleskapet. FORBERED SELV: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar kjølig.
- 44. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Fyll bunnen med eplefyll. Legg toppdekket over fyllet. Brett inn bunnenes overheng over kantene på toppdekket, og press sammen for å forsegle. Stek kaken til skorpen er dyp gylden, og skorpen begynner å løsne fra sidene av formen (toppen kan sprekke), ca. 1 time. Avkjøl i formen på en rist i minst 2 timer. Fjern forsiktig sidene av kakeformen. Overfør til et serveringsfat. Dryss med melis. Skjær i båter. Server med pisket krem.
- 55. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Fordel brødsmuler på et stort, rimmet bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er tørre og lett gyldne, og rør om av og til, ca. 20 minutter. Avkjøl. Finhakk hasselnøtter og 6 ss sukker i en food processor. Tilsett 3 kopper brødsmuler; kjør i 5 sekunder. Overfør blandingen til en stor bolle. Rør inn 4 ss sukker, sitrusskall og salt. Bland melk og smør i en liten kjele. Rør over middels varme til smøret smelter. Hell melk- og smørblandingen over brødsmulene; rør til det er fuktig (deigen vil være klissete). La deigen hvile i bollen til væsken er absorbert, ca. 15 minutter. Overfør 1 kopp deig til en melet arbeidsflate. Samle til en ball, og trykk den flatt til en disk. Kjevle ut til en 23 cm runding, og pakk den inn i plastfolie. La den hvile minst 1 time for toppdekket. Overfør resten av deigen til en arbeidsflate. Samle til en ball, og trykk den flatt til en disk. Trykk ut deigen i bunnen og opp langs sidene av en 23 cm rund tartform med løs bunn, og press deigen oppover for å få en kant som er 1/2 tomme høyere enn kanten. Dekk til og la den hvile minst 1 time i kjøleskapet. FORBERED SELV: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar kjølig.
- 66. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Fyll bunnen med eplefyll. Legg toppdekket over fyllet. Brett inn bunnenes overheng over kantene på toppdekket, og press sammen for å forsegle.
- 77. Stek kaken til skorpen er dyp gylden, og skorpen begynner å løsne fra sidene av formen (toppen kan sprekke), ca. 1 time. Avkjøl i formen på en rist i minst 2 timer. Fjern forsiktig sidene av kakeformen. Overfør til et serveringsfat. Dryss med melis. Skjær i båter. Server med pisket krem.