
Sitronpuddingkake med bær og pisket krem
oppskrift på en frisk og smakfull sitronkake med bær og pisket krem. perfekt til sommerdesserter eller helgefeiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3 kopper siktet hvetemel (siktet, deretter målt)
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 3/4 teskje salt
- 4. 3 1/3 kopper sukker, delt
- 5. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 6. 1/2 kopp fast vegetabilsk fett, romtemperert
- 7. 5 store egg
- 8. 1 kopp helmelk
- 9. 6 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 10. 2 spiseskjeer revet sitronskall
- 11. 4 kopper halverte, skrelte jordbær
- 12. 2 1/2-pint beholdere med ferske bjørnebær
- 13. Pisket krem
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel to 23x13x7 cm metallbrødformer. Legg bakepapir i bunnen av formene. Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk 3 kopper sukker, smør og korting i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger. Bland inn sitronsaft og sitrusskall. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 55 minutter. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter. Vend kakene ut på rist og fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt. Bland jordbær, bjørnebær og resten av sukkeret (1/3 kopp) i en liten bolle, og vend forsiktig for å blande. La stå til saften dannes, minst 30 minutter og opptil 2 timer. Skjær én kake i skiver på tvers. Server med bær og pisket krem.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel to 23x13x7 cm metallbrødformer. Legg bakepapir i bunnen av formene. Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk 3 kopper sukker, smør og korting i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger. Bland inn sitronsaft og sitrusskall. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
- 33. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 55 minutter. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter. Vend kakene ut på rist og fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt.
- 44. Bland jordbær, bjørnebær og resten av sukkeret (1/3 kopp) i en liten bolle, og vend forsiktig for å blande. La stå til saften dannes, minst 30 minutter og opptil 2 timer.
- 55. Skjær én kake i skiver på tvers. Server med bær og pisket krem.
