Sitronpuddingkake med bær og pisket krem

Sitronpuddingkake med bær og pisket krem

oppskrift på en frisk og smakfull sitronkake med bær og pisket krem. perfekt til sommerdesserter eller helgefeiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3 kopper siktet hvetemel (siktet, deretter målt)
  • 2. 1 spiseskje bakepulver
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 3 1/3 kopper sukker, delt
  • 5. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 6. 1/2 kopp fast vegetabilsk fett, romtemperert
  • 7. 5 store egg
  • 8. 1 kopp helmelk
  • 9. 6 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 10. 2 spiseskjeer revet sitronskall
  • 11. 4 kopper halverte, skrelte jordbær
  • 12. 2 1/2-pint beholdere med ferske bjørnebær
  • 13. Pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel to 23x13x7 cm metallbrødformer. Legg bakepapir i bunnen av formene. Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk 3 kopper sukker, smør og korting i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger. Bland inn sitronsaft og sitrusskall. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 55 minutter. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter. Vend kakene ut på rist og fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt. Bland jordbær, bjørnebær og resten av sukkeret (1/3 kopp) i en liten bolle, og vend forsiktig for å blande. La stå til saften dannes, minst 30 minutter og opptil 2 timer. Skjær én kake i skiver på tvers. Server med bær og pisket krem.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel to 23x13x7 cm metallbrødformer. Legg bakepapir i bunnen av formene. Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk 3 kopper sukker, smør og korting i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger. Bland inn sitronsaft og sitrusskall. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
  3. 33. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 55 minutter. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter. Vend kakene ut på rist og fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt.
  4. 44. Bland jordbær, bjørnebær og resten av sukkeret (1/3 kopp) i en liten bolle, og vend forsiktig for å blande. La stå til saften dannes, minst 30 minutter og opptil 2 timer.
  5. 55. Skjær én kake i skiver på tvers. Server med bær og pisket krem.