Nyttårsrisboller

Nyttårsrisboller

Lær hvordan du lager den perfekte nyttårsris kaken, en tradisjonell koreansk dessert som symboliserer lykke og overflod. En enkel oppskrift for feiringen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 pund klissete rismel (også kalt søt rismel)
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1/4 kopp tørkede kirsebær
  • 1/4 kopp hakket kandisert ananas
  • 1/4 kopp tørkede dadler
  • 1/4 kopp hakkede nøtter
  • 3 store økologiske egg
  • 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 1/2 kopper vann
  • Rosiner, nøtter og tørkede kirsebær til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 191°C (375°F). Smør en rund kakeform på 23 cm med non-stick bakepapir eller non-stick spray.
  2. 2Bland rismel, sukker, bakepulver, kirsebær, ananas, dadler og nøtter i en stor bakebolle. Bland godt slik at det blander seg jevnt.
  3. 3I en separat bolle, pisk eggene. Tilsett olje og vann, og visp godt for å blande. Hell eggeblandingen i fruktblandingen og rør godt sammen.
  4. 4Hell røren i den forberedte formen. Stek i 40 minutter, eller til en kniv satt inn i midten kommer ut ren. Kaken vil heve seg når den er ferdig.
  5. 5For å ta kaken ut av formen, plasser en serveringsplate over kakeformen. Hold platen og formen sammen, snu dem opp ned, og gi formen et lite ryst. Kaken skal falle ut på platen.
  6. 6Pynt kaken med tre rosiner til øyne, nøtter til nese, og kirsebær til et smil. Server varm.