
Nyttårsrisboller
Lær hvordan du lager den perfekte nyttårsris kaken, en tradisjonell koreansk dessert som symboliserer lykke og overflod. En enkel oppskrift for feiringen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund klissete rismel (også kalt søt rismel)
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/4 kopp tørkede kirsebær
- 1/4 kopp hakket kandisert ananas
- 1/4 kopp tørkede dadler
- 1/4 kopp hakkede nøtter
- 3 store økologiske egg
- 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 1/2 kopper vann
- Rosiner, nøtter og tørkede kirsebær til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 191°C (375°F). Smør en rund kakeform på 23 cm med non-stick bakepapir eller non-stick spray.
- 2Bland rismel, sukker, bakepulver, kirsebær, ananas, dadler og nøtter i en stor bakebolle. Bland godt slik at det blander seg jevnt.
- 3I en separat bolle, pisk eggene. Tilsett olje og vann, og visp godt for å blande. Hell eggeblandingen i fruktblandingen og rør godt sammen.
- 4Hell røren i den forberedte formen. Stek i 40 minutter, eller til en kniv satt inn i midten kommer ut ren. Kaken vil heve seg når den er ferdig.
- 5For å ta kaken ut av formen, plasser en serveringsplate over kakeformen. Hold platen og formen sammen, snu dem opp ned, og gi formen et lite ryst. Kaken skal falle ut på platen.
- 6Pynt kaken med tre rosiner til øyne, nøtter til nese, og kirsebær til et smil. Server varm.


