Raskt stekt kalkun med persille- og kaperssaus

Raskt stekt kalkun med persille- og kaperssaus

Lær hvordan du lager en deilig og enkel quick-roasted turkey med en smakfull persille- og kaperssaus. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Én 10-12 punds kalkun, innmatene satt til side for en annen bruk
  • 1/3 kopp ekstra jomfrolivolje
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1 middels sjalottløk, grovhakket
  • 2 ss kapers i lake, drenert
  • 1/4 kopp flatbladet persilleblader
  • 1/4 kopp pluss 2 ss ekstra jomfrolivolje
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 1/4 ts kosher-salt
  • Stor bakeplate med høye kanter; skarpe kjøkkensaks; bakepapir

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450°F. Legg kalkunen på et skjærebrett med brystet ned. Bruk en skarp kjøkkensaks til å kutte ut ryggraden. Snu kalkunen og åpne den som en bok. Trykk på kalkunen med hendene for å flate den ut, og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir. Plasser kalkunen med brystet opp på et stekebrett med høye kanter, dekket med bakepapir. Drypp oljen over kalkunen, gni den inn i skinnet, og krydre rikelig med salt og pepper. Stek i 20 minutter. Ta ut kalkunen, pensle med stekesjyen, og sett den inn igjen i ovnen. Fortsett å steke til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 165°F, ca. 20–25 minutter til.
  2. 2I mellomtiden lager du persille- og kapersausen: Bland alle ingrediensene i en blender og pulsér til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. (Blandingen skal se kraftig ut på urtene.) La kalkunen hvile i 30 minutter før den skjæres opp, og server med persille- og kapersausen.
  3. 3Forvarm ovnen til 450°F. Legg kalkunen på et skjærebrett med brystet ned. Bruk en skarp kjøkkensaks til å kutte ut ryggraden. Snu kalkunen og åpne den som en bok. Trykk på kalkunen med hendene for å flate den ut, og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir. Plasser kalkunen med brystet opp på et stekebrett med høye kanter, dekket med bakepapir.
  4. 4Drypp oljen over kalkunen, gni den inn i skinnet, og krydre rikelig med salt og pepper. Stek i 20 minutter. Ta ut kalkunen, pensle med stekesjyen, og sett den inn igjen i ovnen. Fortsett å steke til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 165°F, ca. 20–25 minutter til.
  5. 5I mellomtiden lager du persille- og kapersausen: Bland alle ingrediensene i en blender og pulsér til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. (Blandingen skal se kraftig ut på urtene.)
  6. 6La kalkunen hvile i 30 minutter før den skjæres opp, og server med persille- og kapersausen.