
Raskt stekt kalkun med persille- og kaperssaus
Lær hvordan du lager en deilig og enkel quick-roasted turkey med en smakfull persille- og kaperssaus. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Én 10-12 punds kalkun, innmatene satt til side for en annen bruk
- 1/3 kopp ekstra jomfrolivolje
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts Dijon-sennep
- 1 middels sjalottløk, grovhakket
- 2 ss kapers i lake, drenert
- 1/4 kopp flatbladet persilleblader
- 1/4 kopp pluss 2 ss ekstra jomfrolivolje
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 1/4 ts kosher-salt
- Stor bakeplate med høye kanter; skarpe kjøkkensaks; bakepapir
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450°F. Legg kalkunen på et skjærebrett med brystet ned. Bruk en skarp kjøkkensaks til å kutte ut ryggraden. Snu kalkunen og åpne den som en bok. Trykk på kalkunen med hendene for å flate den ut, og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir. Plasser kalkunen med brystet opp på et stekebrett med høye kanter, dekket med bakepapir. Drypp oljen over kalkunen, gni den inn i skinnet, og krydre rikelig med salt og pepper. Stek i 20 minutter. Ta ut kalkunen, pensle med stekesjyen, og sett den inn igjen i ovnen. Fortsett å steke til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 165°F, ca. 20–25 minutter til.
- 2I mellomtiden lager du persille- og kapersausen: Bland alle ingrediensene i en blender og pulsér til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. (Blandingen skal se kraftig ut på urtene.) La kalkunen hvile i 30 minutter før den skjæres opp, og server med persille- og kapersausen.
- 3Forvarm ovnen til 450°F. Legg kalkunen på et skjærebrett med brystet ned. Bruk en skarp kjøkkensaks til å kutte ut ryggraden. Snu kalkunen og åpne den som en bok. Trykk på kalkunen med hendene for å flate den ut, og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir. Plasser kalkunen med brystet opp på et stekebrett med høye kanter, dekket med bakepapir.
- 4Drypp oljen over kalkunen, gni den inn i skinnet, og krydre rikelig med salt og pepper. Stek i 20 minutter. Ta ut kalkunen, pensle med stekesjyen, og sett den inn igjen i ovnen. Fortsett å steke til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 165°F, ca. 20–25 minutter til.
- 5I mellomtiden lager du persille- og kapersausen: Bland alle ingrediensene i en blender og pulsér til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. (Blandingen skal se kraftig ut på urtene.)
- 6La kalkunen hvile i 30 minutter før den skjæres opp, og server med persille- og kapersausen.

