Surdeigsbrød-fyll

Surdeigsbrød-fyll

lær hvordan du lager en smakfull sourdough bread stuffing, perfekt som tilbehør til høst- og vintermåltider. enkel oppskrift med sprø skorpe og saftig midte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1 pund surdeigsbrød i en brødform
  • 8 spiseskjeer smør
  • 280 gram cremini-sopp, skivet 1/2 tomme tykt i begge retninger
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 til 4 stilker selleri med blader, delt på langs og skivet
  • 1 middels stor løk, hakket
  • Omtrent 10 kvister fersk timian, blader tatt av stilkene
  • 10 til 12 ferske salvieblader, hakket
  • 3 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 3 spiseskjeer hakket italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form og sett til side.
  3. 3Kutt eller riv brødet i 2,5 cm store terninger og fordel det jevnt på to bakepapirkledde stekebrett. Rist brødet i ovnen til det er helt tørt og begynner å bli sprøtt og brunt, ca. 20 minutter. Overfør til en stor blandebolle.
  4. 4Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp og et par klyper salt, og stek under omrøring til det er gyllent og sprøtt, ca. 6–8 minutter. Tilsett selleri, løk, 2 spiseskjeer smør og timian. Når smøret har smeltet, kok opp under stadig omrøring til grønnsakene er myke, ca. 5 minutter. Tilsett salvie og de resterende 4 spiseskjeene smør. Hell kyllingkraften i pannen og rør godt. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Overfør de ristet brødterningene til en stor bolle. Hell kyllingkraften og blandingen over brødet og vend forsiktig til brødet har absorbert væsken. Hell blandingen i den smurte formen, og dryss over hakket persille. Stek midt i ovnen til det er gjennomvarmt og toppen er gyllenbrun, ca. 40 minutter. Ta ut fyllet av ovnen og la det avkjøle i ca. 15 minutter før servering.