Surdeigsbrød-fyll
lær hvordan du lager en smakfull sourdough bread stuffing, perfekt som tilbehør til høst- og vintermåltider. enkel oppskrift med sprø skorpe og saftig midte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 pund surdeigsbrød i en brødform
- 8 spiseskjeer smør
- 280 gram cremini-sopp, skivet 1/2 tomme tykt i begge retninger
- Salt og nykvernet pepper
- 2 til 4 stilker selleri med blader, delt på langs og skivet
- 1 middels stor løk, hakket
- Omtrent 10 kvister fersk timian, blader tatt av stilkene
- 10 til 12 ferske salvieblader, hakket
- 3 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 3 spiseskjeer hakket italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form og sett til side.
- 3Kutt eller riv brødet i 2,5 cm store terninger og fordel det jevnt på to bakepapirkledde stekebrett. Rist brødet i ovnen til det er helt tørt og begynner å bli sprøtt og brunt, ca. 20 minutter. Overfør til en stor blandebolle.
- 4Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp og et par klyper salt, og stek under omrøring til det er gyllent og sprøtt, ca. 6–8 minutter. Tilsett selleri, løk, 2 spiseskjeer smør og timian. Når smøret har smeltet, kok opp under stadig omrøring til grønnsakene er myke, ca. 5 minutter. Tilsett salvie og de resterende 4 spiseskjeene smør. Hell kyllingkraften i pannen og rør godt. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Overfør de ristet brødterningene til en stor bolle. Hell kyllingkraften og blandingen over brødet og vend forsiktig til brødet har absorbert væsken. Hell blandingen i den smurte formen, og dryss over hakket persille. Stek midt i ovnen til det er gjennomvarmt og toppen er gyllenbrun, ca. 40 minutter. Ta ut fyllet av ovnen og la det avkjøle i ca. 15 minutter før servering.

