Arvegodtomatsuppe med gazpacho

Arvegodtomatsuppe med gazpacho

oppskrift på heirloom tomato gazpacho, en forfriskende kald suppe laget av modne heirloom tomater, perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 store heirloom-tomater, alle varianter og farger, frøet og skåret i 1/4-tommers terninger (sett til side frø og saft)
  • 2. 1 middels stor rød løk, skåret i 1/4-tommers terninger
  • 3. 3/4 engelsk eller drivhusagurk, skrelt og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 4. 1 1/2 røde paprika, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 5. 1 1/2 gule paprika, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 6. 1/4 kopp fersk koriander, grovhakket
  • 7. 2 ss rødvinseddik
  • 8. 1 sitron, presset
  • 9. 1/2 ss Tabasco
  • 10. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 12. 8 ss modnet balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, bland tomater, frø og saft, sammen med løk, agurk og paprika. Tilsett koriander, rødvinseddik, sitronsaft og Tabasco. Ha i et par klyper salt og svart pepper. Bruk hendene eller to gafler til å knuse grønnsakene til en saftig suppe, og la noen store biter være igjen. Tilsett olje i små porsjoner, og smak deg frem underveis. Sett suppen i kjøleskapet i minst én time før servering. Øs suppen opp i skåler og drypp over balsamicoeddik.