Geitost og soltørket tomat crostini

Geitost og soltørket tomat crostini

en enkel oppskrift på goat cheese og soltørkede tomater crostini, perfekt som forrett eller snacks. rask, smakfull og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørkede soltørkede tomater i olje
  • 1/2 kopp solsikkefrø
  • 1/2 kopp godt pakket basilikumblader, pluss mer til pynt
  • 1/2 kopp revet Parmesan
  • 3 hvitløksfedd, knust, pluss 2 hele fedd
  • 1/2 sitron, saftet
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 900 gram geitost, romtemperert
  • 2 baguetter, skåret på skrå

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen.
  2. 2I en food processor, kombiner soltørkede tomater, solsikkefrø, basilikumblader, Parmesan, 3 knuste hvitløksfedd og sitronsaft. Tilsett halvparten av olivenoljen og kjør til en jevn puré. Hvis blandingen virker for tykk, tilsett mer olivenolje. Smak til med salt og pepper. Ta den ut av food processoren, hell den over i en bolle og sett den i kjøleskapet hvis den ikke skal brukes med en gang.
  3. 3Legg baguetteskivene på et stekebrett i ett lag og rist dem under grillen på begge sider til de er gylne. Ta dem ut av ovnen og gni hver skive med et helt hvitløksfedd.
  4. 4Smør toastene med den myke geitosten, topp hver med en teskje soltørket tomatpesto, og pynt med resten av basilikumen som er skåret i chiffonade. Anrett på serveringsfat og server.