Grønn oliventapenade
oppskrift på green olive tapenade, perfekt som forrett eller pålegg. enkel å lage og full av smak. ideell for sommer og helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 10 oljebeholdende ansjosfileter, finhakket
- 2. 1 kopp Castelvetrano-oliven, uten stein, knust
- 3. 1 kopp Cerignola-oliven, uten stein, knust
- 4. 1 kopp grovhakket persille
- 5. 1 kopp olivenolje
- 6. 1/4 kopp grovhakkede, avdryppede kapers
- 7. 2 spiseskjeer finrevet sitronskall
- 8. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 9. Kosher-salt, nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Bland ansjos, begge typer oliven, persille, olje, kapers, sitronskall og sitronsaft i en stor krukke eller en middels stor bolle; smak til med salt og pepper.
- 22. Bland ansjos, begge typer oliven, persille, olje, kapers, sitronskall og sitronsaft i en stor krukke eller en middels stor bolle; smak til med salt og pepper.
- 33. Forberedelse: Tapenade kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 44. Tapenade kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.


