Grønn oliventapenade

Grønn oliventapenade

oppskrift på green olive tapenade, perfekt som forrett eller pålegg. enkel å lage og full av smak. ideell for sommer og helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 10 oljebeholdende ansjosfileter, finhakket
  • 2. 1 kopp Castelvetrano-oliven, uten stein, knust
  • 3. 1 kopp Cerignola-oliven, uten stein, knust
  • 4. 1 kopp grovhakket persille
  • 5. 1 kopp olivenolje
  • 6. 1/4 kopp grovhakkede, avdryppede kapers
  • 7. 2 spiseskjeer finrevet sitronskall
  • 8. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 9. Kosher-salt, nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland ansjos, begge typer oliven, persille, olje, kapers, sitronskall og sitronsaft i en stor krukke eller en middels stor bolle; smak til med salt og pepper.
  2. 22. Bland ansjos, begge typer oliven, persille, olje, kapers, sitronskall og sitronsaft i en stor krukke eller en middels stor bolle; smak til med salt og pepper.
  3. 33. Forberedelse: Tapenade kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  4. 44. Tapenade kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.