Sofritostekt brød
oppskrift på sofrito grillet brød, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp hakket rød paprika (omtrent 1 liten)
- 1/2 kopp hakket løk (omtrent 1 liten)
- 1/4 kopp ferske korianderstilker, vasket godt og tørket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje tørket oregano, smuldret
- 1/2 teskje spisskummenfrø
- tolv skiver med 1/4 tommers tykkelse av fettfattig landbrød (totalt 340 gram)
Fremgangsmåte
- 1Kjør alle ingrediensene unntatt brødet i en blender til en jevn puré. La sofritoen småkoke i en liten, tykk kjele under omrøring i 3 minutter, og smak til med salt og pepper. Sofritoen kan lages 2 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket. Forbered grillen. Hvis ønskelig, del brødskivene i to. Smør litt sofrito på den ene siden av hver brødskive (sett igjen resten av sofritoen til en annen bruk), og grill, med sofritosiden ned, på en oljet rist plassert 5 til 6 tommer over glødende kull til den er gyllenbrun, ca. 2 minutter. (Alternativt kan brødet grilles i en varm, godt krydret, ristet grillpanne med ribber over moderat høy varme.) Overfør det grillede brødet med tenger til en brødkurv.




