
Forkullede romanosalatblad med tomatillodressing
oppskrift på grillet romainesalat med frisk tomatillodressing, perfekt som forrett eller lett sommerrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 medium hvit løk, i båter
- 1 liten tomatillo, fjernet skall
- 1 jalapeño, skivet, frø fjernet
- 1 hvitløksfedd
- 1/4 avocado, hakket
- 1/4 kopp fersk koriander, hakket
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 spiseskje fersk limejuice
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 liten poblano-chili
- 2 hoder romainesalat, ytterblad fjernet, delt i to på langs
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Kosher-salt
- 1 avocado, hakket
- 1/4 medium hvit løk, finhakket
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 2 unser Cotija-ost, finrevet
- 1 spiseskje hakkede korianderstilker
Fremgangsmåte
- 1Tomatillodressing: Kok opp løk, tomatillo, jalapeño, hvitløk og 2 kopper vann i en liten kjele. Skru ned varmen og la det småkoke til løken er veldig mør, ca. 6–8 minutter; la det avkjøle. Sil av væsken og spar på kokevannet. Kjør løk, tomatillo, jalapeño, hvitløk og avkjølt kokevann i en blender til en jevn puré. Mens motoren går, tilsett gradvis olje og 2 spiseskjeer av kokevannet, og kjør til det er godt blandet. Rør inn limesaft og smak til med salt og pepper.
- 2Kok opp løk, tomatillo, jalapeño, hvitløk og 2 kopper vann i en liten kjele. Skru ned varmen og la det småkoke til løken er veldig mør, ca. 6–8 minutter; la det avkjøle. Sil av væsken og spar på kokevannet.
- 3Kjør løk, tomatillo, jalapeño, hvitløk og avkjølt kokevann i en blender til en jevn puré.
- 4Rør inn limesaft og smak til med salt og pepper.
- 5Salat og montering: Forbered grillen på middels høy varme. Grill poblano, vend av og til, til den er svart og blisteret, ca. 6–8 minutter. La den avkjøle. Skrell og finhakk. Pensle de skårne sidene av romaine med olje; krydre med salt. Grill med den skårne siden ned til den er svart, ca. 3 minutter. Vend og grill bare til den er gjennomvarm, ca. 30 sekunder. Fordel dressingen på tallerkener og legg romaine med den svarte siden opp, sammen med avokado, løk og poblano. Drypp med limesaft og krydre lett med salt. Strø over Cotija-ost og hakkede korianderstilker.
- 6Forbered grillen på middels høy varme. Grill poblano, vend av og til, til den er svart og blisteret, ca. 6–8 minutter. La den avkjøle




