Sprøstekt stekt aubergine

Sprøstekt stekt aubergine

Lær hvordan du lager sprø stekt aubergine med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snack, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp maisstivelse
  • 1 stort egg
  • 1/2 teskje grovt salt pluss ekstra til å strø over auberginen
  • N/A grovt salt
  • 1 kopp ferske brødsmuler
  • 1 liten aubergine (ca. 115 gram), skåret på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
  • vegetabilsk olje til dypsteking
  • sitronbåter, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Legg maisstivelsen, egget som er pisket sammen med 1/2 teskje salt, og brødsmulene i separate små skåler. Vend hver skive aubergine i maisstivelsen, slik at den blir dekket godt, og rist av overflødig. Dypp den i eggeblandingen, og vend den deretter i brødsmulene, trykk smulene godt fast slik at de fester seg. Overfør aubergineskivene, slik de er dekket, til tørkepapir og la dem tørke litt. I en dyp, tykk stekepanne, stek aubergineskivene i porsjoner i 1/2 tomme varm olje (ca. 190°C) i 1 minutt på hver side, eller til de er gyllenbrune. Bruk tang for å overføre dem til tørkepapir for å renne av. Strø lett over auberginen med resten av saltet, og server med sitronbåter.