Persilleboller
oppskrift på deilige persilledumplings, perfekte som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Non-stick vegetabilsk spray
- 1 kopp allsidig mel
- 1 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje grovt kosher-salt
- 1 1/2 spiseskje smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1/2 kopp helmelk
- 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
- Spesialutstyr: bambusdampkasse eller metalldamperrist.
Fremgangsmåte
- 1Spray bambusdampkorg eller stor metalldampstativ med non-stick spray. Tilsett nok vann i en stor stekepanne til å nå en dybde på 2,5 cm. Kok opp vannet; skru ned varmen og la det småkoke. I mellomtiden, visp mel, bakepulver og kosher-salt i en middels bolle for å blande det. Med fingertuppene, gni smør inn i de tørre ingrediensene til det er godt innarbeidet. Tilsett melk og hakket persille, og rør forsiktig for å blande. Slipp små kuler av deig, på størrelse med en valnøtt, i den forberedte dampkorgen, og pass på at dumplingene er adskilt. Sett dampkorgen oppå det småkokende vannet og dekk tett til. Damp dumplingene til de er gjennomkokte, ca. 10 minutter. FORHÅNDSVISNING: Dumplingene kan lages 3 timer i forveien. Avkjøl, dekk til, og la stå i romtemperatur.
- 2Spray bambusdampkorg eller stor metalldampstativ med non-stick spray. Tilsett nok vann i en stor stekepanne til å nå en dybde på 2,5 cm. Kok opp vannet; skru ned varmen og la det småkoke.
- 3I mellomtiden, visp mel, bakepulver og kosher-salt i en middels bolle for å blande det. Med fingertuppene, gni smør inn i de tørre ingrediensene til det er godt innarbeidet. Tilsett melk og hakket persille, og rør forsiktig for å blande. Slipp små kuler av deig, på størrelse med en valnøtt, i den forberedte dampkorgen, og pass på at dumplingene er adskilt. Sett dampkorgen oppå det småkokende vannet og dekk tett til. Damp dumplingene til de er gjennomkokte, ca. 10 minutter. FORHÅNDSVISNING: Dumplingene kan lages 3 timer i forveien. Avkjøl, dekk til, og la stå i romtemperatur.

