Linguine og kamskjell i ingefær-soy-buljong

Linguine og kamskjell i ingefær-soy-buljong

oppskrift på linguine og blåskjell i en smakfull ingefær-soy buljong. perfekt for en lett og smakfull forrett eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (pakket) ferske korianderblader
  • 2. 4 spiseskjeer hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 3. 6 teskjeer soyasaus med redusert saltinnhold
  • 4. 6 teskjeer finhakket fersk ingefær med skallet
  • 5. 4 teskjeer orientalsk sesamolje
  • 6. 4 teskjeer finhakkede jalapeño-chili med frø
  • 7. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 8. 32 småkamskjell, børstet
  • 9. 340 gram linguine, nylig kokt
  • 10. 1/2 kopp finhakket rød paprika
  • 11. 1/4 kopp tynnsnittet grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Plasser to store bakeplater i ovnen for å varme opp. Kutt fire ark med aluminiumsfolie, hver omtrent 45 centimeter lange. Legg ett ark med folie på arbeidsflaten. Fordel 1/4 kopp koriander på den ene halvdelen av folien. Topp med 1 spiseskje buljong, 1 1/2 teskje soyasaus, 1 1/2 teskje ingefær, 1 teskje sesamolje, 1 teskje jalapeño og 1/2 teskje hvitløk. Legg åtte kamskjell oppå. Brett folien over, slik at innholdet er helt lukket, og klem kantene godt sammen for å forsegle. Gjenta med de resterende tre foliekakene, koriander, buljong, soyasaus, ingefær, sesamolje, jalapeño, hvitløk og kamskjell. Plasser foliepakkene på de oppvarmede bakeplatene. Stek til kamskjellene åpner seg, ca. 20 minutter (kast eventuelle som ikke åpner seg). Fordel linguine i fire boller. Åpne ett foliepakk over pastaen i hver bolle for å bevare saftene. Strø over paprika og grønn løk, og server.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Plasser to store bakeplater i ovnen for å varme opp. Kutt fire ark med aluminiumsfolie, hver omtrent 45 centimeter lange. Legg ett ark med folie på arbeidsflaten. Fordel 1/4 kopp koriander på den ene halvdelen av folien. Topp med 1 spiseskje buljong, 1 1/2 teskje soyasaus, 1 1/2 teskje ingefær, 1 teskje sesamolje, 1 teskje jalapeño og 1/2 teskje hvitløk. Legg åtte kamskjell oppå. Brett folien over, slik at innholdet er helt lukket, og klem kantene godt sammen for å forsegle. Gjenta med de resterende tre foliekakene, koriander, buljong, soyasaus, ingefær, sesamolje, jalapeño, hvitløk og kamskjell. Plasser foliepakkene på de oppvarmede bakeplatene. Stek til kamskjellene åpner seg, ca. 20 minutter (kast eventuelle som ikke åpner seg).
  3. 33. Fordel linguine i fire boller. Åpne ett foliepakk over pastaen i hver bolle for å bevare saftene. Strø over paprika og grønn løk, og server.