Gulrotsuppe med bacon og dilldumplings

Gulrotsuppe med bacon og dilldumplings

Lær å lage en smakfull gulrotsuppe med sprøstekt bacon og dillkloffer. Perfekt for en varmende forrett eller hovedrett på høsten og vinteren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 skiver bacon, kuttet i små terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 (170 gram) kyllingbryst uten ben, fjernet fett og sener, skåret i biter
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1 stor potet, skrelt, kokt, most (ca. 3/4 kopp)
  • 1 egg
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp finhakket frisk dill
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 1/2 løk, skivet
  • 2 teskjeer salt
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 3/4 pund gulrøtter, skrelt (ca. 4 store)
  • 1 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered dumplingsene: Kok bacon i en stekepanne på lav varme til det er mørt, ikke sprøtt. Tilsett løk, salt og pepper. Kok på lav varme til løken er myk, ca. 7 til 10 minutter. Sett til side.
  2. 2Legg kyllingen i en food processor utstyrt med metallblad, sammen med allehånde, potet og egg. Kjør til kyllingen er finhakket, ca. 2 minutter. Tilsett fløten og kjør til blandingen er tykk og klissete. Rør inn den reserverte stekte løken og baconet, sammen med dill. Ha blandingen i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. 3I mellomtiden, lag suppen: Smelt smør over middels lav varme i en stor kjele eller en nederlandsk ovn. Kok løken med salt og pepper til den er myk, ca. 5 minutter.
  4. 4Tilsett kyllingkraften og kok opp over moderat varme, uten lokk, i ca. 15 minutter. I mellomtiden, finhakk gulrøttene i en food processor utstyrt med metallblad. Tilsett gulrøttene i suppen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til gulrøttene er møre, ca. 10 minutter.
  5. 5Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil den tilbake i kjelen, og press med baksiden av en sleiv for å få ut all saften. Form dumplings med to ovale skjeer dyppet i varmt vann eller med lett fuktede hender. De skal være ovale eller baller, ca. 4 cm i diameter. Legg dumplings forsiktig i den småkokende suppen og kok i 5 til 6 minutter, eller til de flyter opp til overflaten. Tilsett melk, kok opp igjen og fjern fra varmen. Server umiddelbart.