
Avokadosuppe med avkjølende, ristet Poblano-krem
Oppdag en forfriskende og kremet avokadosuppe med ristede poblano-pepper for en sommerlig forrett. En enkel oppskrift som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 små modne avokadoer
- 2. 2 kopper grønnsaks- eller kyllingkraft
- 3. 1/3 kopp tynne skiver av grønn løk, hvite og lysegrønne deler
- 4. 1/4 kopp ferskpresset limesaft
- 5. 2 spiseskjeer tequila
- 6. Noen dråper Tabasco
- 7. Salt
- 8. Skivede grønne løk-topper, til pynt (valgfritt)
- 9. 1 poblano-chili
- 10. 3 spiseskjeer rømme
- 11. 1/4 teskje malt spisskummen
- 12. Salt
Fremgangsmåte
- 11. For å lage suppen, skrell, fjern kjernen og hakk avokadene grovt. Mos dem i en food processor med 1/2 kopp av buljongen, den grønne løken, limesaft og tequila, og skrap ned sidene etter behov. Med motoren i gang, tilsett resten av buljongen. Krydre med Tabasco og salt etter smak. Hell suppen over i en stor målekopp eller bolle med kant, og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 2For å lage den ristet poblano-kremen, rist chilikjelen under grillen til skinnet blir svart, og snu den av og til for jevn risting, totalt 10 til 15 minutter. Legg chilikjelen i en plastpose, forsegle den godt, og la den avkjøle. Når den er kald nok til å håndtere, skrell av skinnet og kast det. Fjern kjernen og frøene, og hakk chilikjelen.
- 3Legg den hakkede poblanoen i food processoren sammen med rømme, spisskummen og en klype salt. Kjør til blandingen er veldig glatt, og skrap ned sidene en eller to ganger underveis. Overfør til en liten bolle og sett den i kjøleskapet til du er klar til å servere.
- 4For å servere, hell avokadosuppen i høye shotglass eller espressokopper med omtrent 1/4 kopp kapasitet, og topp hver med en liten teskje poblano-krem. Pynt kremen med en klype finhakket grønn løk og legg dem på et fat for servering.



