
Laksesuppe med Yukon Gold-poteter
oppskrift på en smakfull salmon chowder med møre Yukon Gold-poteter. enkel å lage, perfekt for kalde dager. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje
- 2 purre (bare den hvite delen), godt skylt og hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje tørket estragon
- 2 mellomstore Yukon Gold-poteter, skrelt og kuttet i 2,5 cm store terninger
- 4 kopper redusert-salt kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1 ½ kopper rester av laks, brutt i biter
- 1 (340 grams) boks med kondensert fettfri melk eller lettmelk
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett purre og hvitløk og kok under omrøring til de er myke, ca. 3 minutter. Ha i estragon og kok i 1 minutt, til det dufter godt. Tilsett potetene og buljongen, og la det småkoke. Dekk delvis til og la det småkoke til potetene er møre, ca. 8–10 minutter. Rør inn laks og melk, og la det småkoke i 2 minutter for å varme opp. Ta kjelen av varmen, smak til med salt og pepper, og server.