
Hagepotetsalat
Lær hvordan du lager en deilig garden potato salad. Perfekt for sommeren, enkel å lage, og full av smak. Enkelt oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 sitron
- 2. 5 eller 6 kvister fersk persille, pluss 2 spiseskjeer hakkede blader
- 3. 2 eller 3 kvister fersk timian
- 4. 1 laurbærblad
- 5. 3 hvitløksfedd, knust
- 6. 900 gram små røde poteter med skall, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 7. Koshersalt
- 8. 4 mellomstore gulrøtter, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 9. 3/4 kopp fettfri naturell yoghurt
- 10. 1/4 kopp lett majones
- 11. 1 spiseskje pluss 1 teskje fullkorns- eller dijonsennep
- 12. 3 vårløk, finhakket, hvite og grønne deler adskilt
- 13. Nykvernet pepper
- 14. 2 stilker selleri, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 15. 1 liten Kirby-agurk, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
Fremgangsmåte
- 11. Riv et 2-tommers langt stykke av skallet fra sitronen; knyt det sammen med persille- og timianstilker og laurbærblad med kjøkkenhyssing. Legg det i en kjele sammen med hvitløk, poteter, 2 ss salt og 8 kopper vann. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett gulrøttene og kok til potetene er møre og gulrøttene er sprø-tender, omtrent 5 minutter til. Ta ut 1/4 kopp av kokevannet, sil av grønnsakene og kast urteposen. La det avkjøle. I mellomtiden finrevet 2 teskjeer sitronskall og press 3 ss sitronsaft i en stor bolle. Visp inn yoghurt, majones, sennep, hvitløksfinsnitt, hakket persille, det reserverte kokevannet, 1 teskje salt og 3/4 teskje pepper. Tilsett potetene, gulrøttene, sellerien og agurken i dressingen og vend forsiktig. La det stå i kjøleskapet i ca. 4 timer. Topp med de finhakkede vårløkene. 2. Fotograf: Andrew Mccaul