Hello Fresh Mobile Banner
Ferskenskoglaserte svinekoteletter med paprika

Ferskenskoglaserte svinekoteletter med paprika

Lær hvordan du lager saftige svinekoteletter med fersk fersken-glaze og sprø paprika. En smakfull og enkel rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 benfrie svineribber eller koteletter av svin (1 tomme tykke, 280–340 gram hver)
  • 2. 16 assorterte babybellpeppers (ca. 450 gram), uten stilk
  • 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4. 1/4 kopp ekstra jomfroliv olje
  • 5. 2 sjalottløk, tynne skiver
  • 6. 2 teskjeer finhakket frisk timian
  • 7. 1 kopp fersk aprikospuré eller guavagelé
  • 8. 2 spiseskjeer ketchup
  • 9. 1 1/2 spiseskje soyasaus
  • 10. 2 avokadoer
  • 11. Saften av 2 lime
  • 12. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk eller vårløkgrønne

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en grill til middels varme. Legg svinekotelettene og paprikaen i en grunn skål; krydre med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje, sjalottløk og 1 teskje timian i en middels kjele over middels varme. Kok til sjalottløken er myk, ca. 3 minutter. Visp inn syltetøyet til det er oppløst. Fjern fra varmen. Visp inn ketchup, soyasaus og noen isbiter; rør til isen smelter og glasuren avkjøles. Hell halvparten av blandingen over svin og paprika; la det stå i 5 minutter. Sett til side resten av glasuren til pensling.
  2. 22. Grill svinekjøttet, pensle med noe av den reserverte glasuren, til det er gjennomstekt, ca. 8 minutter på hver side. Overfør til en tallerken, dekk med folie og la det hvile i 5 minutter. I mellomtiden, grill paprikaen, vend den og pensle med mer glasur, til den er sprø og myk, ca. 10 minutter; overfør til tallerkenen.
  3. 33. Skrell, fjern steinen og skjær avokadene i skiver; vend forsiktig inn i de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, limesaften, gressløken og den resterende teskjeen timian. Krydre med salt og pepper. Server med svinekjøttet og paprikaen.
  4. 44. Fotograf: Charles Masters