Grillet endiv med appelsinvinaigrette
oppskrift på grillede endiver med frisk appelsin vinaigrette. perfekt som forrett for en smakfull start på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 navelappelsin
- 2. 1 ½ teskje hvitvinseddik
- 3. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer olivenolje
- 4. 2 belgiske endiver
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grillen. Med en grønnsaksskreller fjernes to striper med skall fra appelsinen, hver på 1 1/4 x 1/2 tomme, og disse kuttes på langs i svært tynne strimler. Press ut nok juice fra appelsinen til å måle én spiseskje. I en bolle vispes sammen skall, appelsinjuice, eddik, 1 spiseskje olje, samt salt og pepper etter smak til det er godt blandet. Del endivene på langs, pass på at halvene ikke skilles i blader, og pensle dem over hele med de resterende 2 teskjeene olje. Krydre endivene med salt og pepper, og grill dem med snittflaten ned på en rist plassert 5 til 6 tommer over glødende kull i 6 minutter. Vend endivene og grill dem til de akkurat er møre, ytterligere 6 minutter. (Alternativt kan endivene grilles i en varm, godt krydret, rillepanne over moderat høy varme.) Server endivene med vinaigretten dryppet over.
- 22. Forbered grillen.
- 33. Med en grønnsaksskreller fjernes to striper med skall fra appelsinen, hver på 1 1/4 x 1/2 tomme, og disse kuttes på langs i svært tynne strimler. Press ut nok juice fra appelsinen til å måle én spiseskje. I en bolle vispes sammen skall, appelsinjuice, eddik, 1 spiseskje olje, samt salt og pepper etter smak til det er godt blandet.
- 44. Del endivene på langs, pass på at halvene ikke skilles i blader, og pensle dem over hele med de resterende 2 teskjeene olje. Krydre endivene med salt og pepper, og grill dem med snittflaten ned på en rist plassert 5 til 6 tommer over glødende kull i 6 minutter. Vend endivene og grill dem til de akkurat er møre, ytterligere 6 minutter. (Alternativt kan endivene grilles i en varm, godt krydret, rillepanne over moderat høy varme.)
- 55. Server endivene med vinaigretten dryppet over.




