Grillet endiv med appelsinvinaigrette

Grillet endiv med appelsinvinaigrette

oppskrift på grillede endiver med frisk appelsin vinaigrette. perfekt som forrett for en smakfull start på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 navelappelsin
  • 2. 1 ½ teskje hvitvinseddik
  • 3. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer olivenolje
  • 4. 2 belgiske endiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered grillen. Med en grønnsaksskreller fjernes to striper med skall fra appelsinen, hver på 1 1/4 x 1/2 tomme, og disse kuttes på langs i svært tynne strimler. Press ut nok juice fra appelsinen til å måle én spiseskje. I en bolle vispes sammen skall, appelsinjuice, eddik, 1 spiseskje olje, samt salt og pepper etter smak til det er godt blandet. Del endivene på langs, pass på at halvene ikke skilles i blader, og pensle dem over hele med de resterende 2 teskjeene olje. Krydre endivene med salt og pepper, og grill dem med snittflaten ned på en rist plassert 5 til 6 tommer over glødende kull i 6 minutter. Vend endivene og grill dem til de akkurat er møre, ytterligere 6 minutter. (Alternativt kan endivene grilles i en varm, godt krydret, rillepanne over moderat høy varme.) Server endivene med vinaigretten dryppet over.
  2. 22. Forbered grillen.
  3. 33. Med en grønnsaksskreller fjernes to striper med skall fra appelsinen, hver på 1 1/4 x 1/2 tomme, og disse kuttes på langs i svært tynne strimler. Press ut nok juice fra appelsinen til å måle én spiseskje. I en bolle vispes sammen skall, appelsinjuice, eddik, 1 spiseskje olje, samt salt og pepper etter smak til det er godt blandet.
  4. 44. Del endivene på langs, pass på at halvene ikke skilles i blader, og pensle dem over hele med de resterende 2 teskjeene olje. Krydre endivene med salt og pepper, og grill dem med snittflaten ned på en rist plassert 5 til 6 tommer over glødende kull i 6 minutter. Vend endivene og grill dem til de akkurat er møre, ytterligere 6 minutter. (Alternativt kan endivene grilles i en varm, godt krydret, rillepanne over moderat høy varme.)
  5. 55. Server endivene med vinaigretten dryppet over.