
Rask basilikummajones
en enkel oppskrift på rask og smakfull basilikummajones, perfekt som tilbehør til sommerens retter eller som dip.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 teskje salt
- 2 kopper løst pakket ferske basilikumblader
- 1 stort egg*
- 4 teskjeer fersk sitronsaft
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/4 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Finhakk og knus hvitløken til en pasta sammen med saltet. I en food processor eller blender, kjør sammen basilikum, egget, sitronsaften og hvitløkpastaen. Mens motoren går, tilsett oljene i en tynn stråle, og kjør til majonesen er jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper.
- 2*ADVARSEL: RÅTT EGG*
- 3Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lettkokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller andre matbårne sykdommer. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du kun bruker ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.