Rask basilikummajones

Rask basilikummajones

en enkel oppskrift på rask og smakfull basilikummajones, perfekt som tilbehør til sommerens retter eller som dip.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 teskje salt
  • 2 kopper løst pakket ferske basilikumblader
  • 1 stort egg*
  • 4 teskjeer fersk sitronsaft
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1/4 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk og knus hvitløken til en pasta sammen med saltet. I en food processor eller blender, kjør sammen basilikum, egget, sitronsaften og hvitløkpastaen. Mens motoren går, tilsett oljene i en tynn stråle, og kjør til majonesen er jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper.
  2. 2*ADVARSEL: RÅTT EGG*
  3. 3Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lettkokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller andre matbårne sykdommer. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du kun bruker ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.