Earl Grey-teis
Lær hvordan du lager en deilig earl grey tea ice cream hjemme. En enkel oppskrift på en unik og smakfull dessert perfekt for sommer eller helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper kremfløte
- 2. 1 kopp helmelk
- 3. 3/4 kopp (150 gram) sukker
- 4. 6 spiseskjeer (30 gram) løs Earl Grey-te
- 5. 1/2 teskje (2 gram) kosher-salt
- 6. 6 store eggeplommer
Fremgangsmåte
- 11. Hell fløten og melken i en dobbel kjele eller en varmebestandig bolle som er satt over en kjele med lett småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet). Visp inn 1/2 kopp (100 gram) av sukkeret, teen og saltet, og rør til sukkeret og saltet er oppløst. Varm opp blandingen til du ser damp stige opp fra toppen. Ta den av varmen og sil blandingen over i en bolle, og press på tebladene for å trekke ut så mye infusert væske som mulig. Kast tebladene og sett den infuserte melke- og eggeblandingen tilbake i den doble kjelen.
- 22. I mellomtiden, forbered et isbad i en stor bolle og sett en annen bolle over. Sett til side.
- 33. I en middels stor bolle, med et kjøkkenhåndkle under for å hindre at den glir, visp sammen eggeplommene med resten av sukkeret (1/4 kopp eller 50 gram) til det er jevnt. Mens du visper, tilsett en liten skvett av den varme melke- og eggeblandingen til eggeplommene. Fortsett å tilsette blandingen, vispende inn bit for bit, til du har tilsatt omtrent halvparten. Hell eggeplommeblandingen tilbake i den resterende melke- og eggeblandingen i den doble kjelen. Sett varmen til middels og kok opp eggekremen, mens du rører kontinuerlig med en tresleiv, og juster varmen til middels-lav om nødvendig, til damp begynner å stige opp fra overflaten og eggekremen tykner nok til å dekke bakkanten av skjeen. Hold skjeen horisontalt og før fingeren forsiktig gjennom eggekremen. Hvis merket du lager med fingeren forblir atskilt, er eggekremen klar til avkjøling.
- 44. Sil eggekremen over i bollen som står over isbadet, og rør i 3 til 5 minutter, eller til den har blitt avkjølt. Overfør eggekremen til en beholder på omtrent en kvart liter, dekk til, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller, helst, over natten.
- 55. Hell den avkjølte eggekremen i en iskremmaskin og kjør etter produsentens anvisninger. Plasser beholderen du oppbevarte iskremen i i fryseren, slik at du kan bruke den til å oppbevare den ferdige iskremen. Kjør iskremen til den har en myk konsistens, som soft-serve. Overfør iskremen til den kalde oppbevaringsbeholderen og frys til den er stiv nok til å oppnå ønsket konsistens. Alternativt kan du servere den med en gang – den vil ha gelato-lignende konsistens. Iskremen kan oppbevares frossen i opptil 7 dager.