Tango Tomater

Tango Tomater

oppskrift på tango tomatoes, en frisk og smakfull rett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 store store tomater
  • 8 unser ubehandlet chorizo (eller krydret italiensk pølse)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 middels hvit løk, finhakket
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 1 poblano (eller grønn paprika), finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer hakkede korianderblader
  • 1/2 kopp krydret tørr brødsmuler
  • 1 kopp revet pepper jack-ost
  • 1/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Kutt av den øverste tredjedelen av hver tomat. Skrap ut frø, juice og pulp og kast det. Sett til side. Hakk tomattoppen og sett til side.
  3. 3I en middels non-stick stekepanne, stek chorizo eller pølse i olivenolje, og bruk en skje til å bryte opp kjøttet mens det koker. Når det er jevnt brunt, tilsett løk i pannen og kok til den er myk, rør ofte. Tilsett hvitløk, selleri og poblano-pepper, og kok i ytterligere 2 minutter, rør godt. Tilsett de reserverte hakkede tomattoppene, salt og pepper, og rør i ett minutt.
  4. 4Ta pannen av varmen. Bland inn 2 ss koriander, brødsmuler og pepperjack-ost. Bruk en stor skje til å fylle tomatene med blandingen, og press den godt ned. Topp med parmesan og plasser tomatene i en smurt ildfast form. Stek til de er gjennomvarme og osten er gyllen, ca. 20 minutter.
  5. 5Strø over resten av 1 ss koriander og server.