Tango Tomater
oppskrift på tango tomatoes, en frisk og smakfull rett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store store tomater
- 8 unser ubehandlet chorizo (eller krydret italiensk pølse)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels hvit løk, finhakket
- 2 stilker selleri, finhakket
- 1 poblano (eller grønn paprika), finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Grovt salt og nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer hakkede korianderblader
- 1/2 kopp krydret tørr brødsmuler
- 1 kopp revet pepper jack-ost
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Kutt av den øverste tredjedelen av hver tomat. Skrap ut frø, juice og pulp og kast det. Sett til side. Hakk tomattoppen og sett til side.
- 3I en middels non-stick stekepanne, stek chorizo eller pølse i olivenolje, og bruk en skje til å bryte opp kjøttet mens det koker. Når det er jevnt brunt, tilsett løk i pannen og kok til den er myk, rør ofte. Tilsett hvitløk, selleri og poblano-pepper, og kok i ytterligere 2 minutter, rør godt. Tilsett de reserverte hakkede tomattoppene, salt og pepper, og rør i ett minutt.
- 4Ta pannen av varmen. Bland inn 2 ss koriander, brødsmuler og pepperjack-ost. Bruk en stor skje til å fylle tomatene med blandingen, og press den godt ned. Topp med parmesan og plasser tomatene i en smurt ildfast form. Stek til de er gjennomvarme og osten er gyllen, ca. 20 minutter.
- 5Strø over resten av 1 ss koriander og server.



