
Tuna tartar på reddikskiver
Lær hvordan du lager en frisk og elegant tunatartar på reddikskiver. Perfekt for forretter eller spesielle anledninger. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund gulfin tunfisk
- 1 spiseskje mørk sesamolje
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje risvineddik
- 1 spiseskje finhakket gressløk, pluss mer til pynt
- Salt og nykvernet pepper
- 2 store røde reddiker eller 1 daikonreddik, vasket
Fremgangsmåte
- 1Skjær tunfisk i 1/4-tommers terninger, og hakk grovt til tunfisken holder sammen.
- 2I en middels stor bolle, bland tunfisk, sesamolje, soyasaus, eddik og gressløk. Krydre med salt og pepper. Dekk til, og sett i kjøleskapet til servering, opptil 1 time.
- 3Når det er klart til å servere, skjær reddiker i tynne skiver med en mandolin. Bruk en 1-tommers kokesirkelskjærer som form, og press ut 1 toppet teskje med tartarblanding på en reddikskive, slik at det dannes en sylinder. Pynt hver med 2-tommers biter av gressløk. Gjenta med resten av tartaren og reddikene.


