Tuna tartar på reddikskiver

Tuna tartar på reddikskiver

Lær hvordan du lager en frisk og elegant tunatartar på reddikskiver. Perfekt for forretter eller spesielle anledninger. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund gulfin tunfisk
  • 1 spiseskje mørk sesamolje
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje risvineddik
  • 1 spiseskje finhakket gressløk, pluss mer til pynt
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 store røde reddiker eller 1 daikonreddik, vasket

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær tunfisk i 1/4-tommers terninger, og hakk grovt til tunfisken holder sammen.
  2. 2I en middels stor bolle, bland tunfisk, sesamolje, soyasaus, eddik og gressløk. Krydre med salt og pepper. Dekk til, og sett i kjøleskapet til servering, opptil 1 time.
  3. 3Når det er klart til å servere, skjær reddiker i tynne skiver med en mandolin. Bruk en 1-tommers kokesirkelskjærer som form, og press ut 1 toppet teskje med tartarblanding på en reddikskive, slik at det dannes en sylinder. Pynt hver med 2-tommers biter av gressløk. Gjenta med resten av tartaren og reddikene.