Kremet spinat med Chère
Lær hvordan du lager kremet spinat med chère, en smakfull rett perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pakker á 10 unser ferdigbruksklare spinatblader
- 1/2 kopp piskefløte
- 2 unser myk fersk geitost (for eksempel Montrachet)
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- 1/2 teskje revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 250°F. Kok opp 2 tommer vann i en stor kjele. Tilsett spinat og kok bare til den faller sammen, mens du hele tiden presser spinaten ned i vannet, i omtrent 2 minutter. Overfør 1/2 kopp kokevæske til en middels stor stekepanne og sett til side. Sil av spinaten i en sil, og press ut overflødig vann med kraft. Overfør spinaten til en ovnsfast fat. Sett det i ovnen for å holde det varmt. Tilsett fløte, geitost, sjalottløk og sitrusskall i kokevæsken i pannen. Rør over middels høy varme til sausen er tykk og har redusert til 2/3 kopp, ca. 6 minutter. Krydre med salt og pepper. Hell sausen jevnt over spinaten. Server umiddelbart.
- 2Forvarm ovnen til 250°F. Kok opp 2 tommer vann i en stor kjele. Tilsett spinat og kok bare til den faller sammen, mens du hele tiden presser spinaten ned i vannet, i omtrent 2 minutter. Overfør 1/2 kopp kokevæske til en middels stor stekepanne og sett til side. Sil av spinaten i en sil, og press ut overflødig vann med kraft. Overfør spinaten til en ovnsfast fat. Sett det i ovnen for å holde det varmt.
- 3Tilsett fløte, geitost, sjalottløk og sitrusskall i kokevæsken i pannen. Rør over middels høy varme til sausen er tykk og har redusert til 2/3 kopp, ca. 6 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 4Hell sausen jevnt over spinaten. Server umiddelbart.