Ham and Cheese Pan Soufflé

Ham and Cheese Pan Soufflé

Lær hvordan du lager en deilig ham and cheese pan souffle med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 store poteter, skrellet og kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 6 store egg, romtempererte, skillt eggeplomme og eggehvite
  • 4. 225 gram manchego- eller modnet provolonost, revet (ca. 2 kopper)
  • 5. 1 spiseskje allsidig mel
  • 6. Nykvernet pepper
  • 7. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss mer etter behov
  • 8. 1 løk, delt og tynnsnittet
  • 9. 2 Anaheim-chili, delt, frøet og tynnsnittet
  • 10. 125 gram kokt skinke, i små terninger
  • 11. 1 teskje paprika
  • 12. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 13. 1 hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Dekk poteter med vann i en kjele; krydre med salt, dekk til og kok til de akkurat er møre, ca. 2 minutter. Sil av vannet.
  2. 22. Visp eggeplommene, osten, melet og pepper etter smak i en bolle.
  3. 33. Varm opp en 25 cm ovnsfast non-stick stekepanne over høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje, løk og chili, og kok til de er brune, ca. 4 minutter. Tilsett skinke og kok i 3 minutter. Overfør blandingen til en bolle. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje og potetene i pannen, og stek til de er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett paprika, persille og hvitløk, og stek i 1 minutt. Overfør til samme bolle.
  4. 44. Pisk eggehvitene, 2 spiseskjeer vann og 1/2 teskje salt med en visp til myke topper dannes. Rør inn en tredjedel av eggehvitene i eggeblandingen, og vend forsiktig inn resten. Smør pannen med litt olje om den er tørr, og varm opp på middels lav varme. Hell eggeblandingen i pannen, dekk til, og kok til toppen akkurat har stivnet, ca. 4–6 minutter. Legg på fyllet, og sett pannen i ovnen, uten lokk, til det er stivnet, ca. 5–7 minutter.
  5. 55. Fotograf: Antonis Achilleos