Ham and Cheese Pan Soufflé
Lær hvordan du lager en deilig ham and cheese pan souffle med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 store poteter, skrellet og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 2. Kosher-salt
- 3. 6 store egg, romtempererte, skillt eggeplomme og eggehvite
- 4. 225 gram manchego- eller modnet provolonost, revet (ca. 2 kopper)
- 5. 1 spiseskje allsidig mel
- 6. Nykvernet pepper
- 7. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss mer etter behov
- 8. 1 løk, delt og tynnsnittet
- 9. 2 Anaheim-chili, delt, frøet og tynnsnittet
- 10. 125 gram kokt skinke, i små terninger
- 11. 1 teskje paprika
- 12. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 13. 1 hvitløksfedd, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Dekk poteter med vann i en kjele; krydre med salt, dekk til og kok til de akkurat er møre, ca. 2 minutter. Sil av vannet.
- 22. Visp eggeplommene, osten, melet og pepper etter smak i en bolle.
- 33. Varm opp en 25 cm ovnsfast non-stick stekepanne over høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje, løk og chili, og kok til de er brune, ca. 4 minutter. Tilsett skinke og kok i 3 minutter. Overfør blandingen til en bolle. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje og potetene i pannen, og stek til de er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett paprika, persille og hvitløk, og stek i 1 minutt. Overfør til samme bolle.
- 44. Pisk eggehvitene, 2 spiseskjeer vann og 1/2 teskje salt med en visp til myke topper dannes. Rør inn en tredjedel av eggehvitene i eggeblandingen, og vend forsiktig inn resten. Smør pannen med litt olje om den er tørr, og varm opp på middels lav varme. Hell eggeblandingen i pannen, dekk til, og kok til toppen akkurat har stivnet, ca. 4–6 minutter. Legg på fyllet, og sett pannen i ovnen, uten lokk, til det er stivnet, ca. 5–7 minutter.
- 55. Fotograf: Antonis Achilleos

