Asparges Napoleon med orientalsk svartbønnesaus

Asparges Napoleon med orientalsk svartbønnesaus

lær hvordan du lager asparagus napoleons med oriental black bean sauce. en smakfull forrett som kombinerer sprø asparges med asiatisk saus. perfekt for en spennende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund frossen butterdeig, tint
  • 2. et eggebad laget av å vispe sammen ett stort eggeplomme med 2 teskjeer vann
  • 3. 1 spiseskje maisstivelse
  • 4. 1/3 kopp vann
  • 5. 2/3 kopp kyllingbuljong
  • 6. 1 1/2 spiseskje soyasaus
  • 7. 1 1/2 spiseskje Scotch eller medium-dry Sherry
  • 8. 2 teskjeer sukker
  • 9. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 10. 1 spiseskje fermenterte svarte bønner (finnes i asiatiske markeder og spesialbutikker), skylt godt og avrente
  • 11. 2 spiseskjeer tynne julienne-strimler av appelsinskall
  • 12. 1 1/2 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 13. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 14. 1 1/2 pund asparges, trimmet og skrelt

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag deigen: Kjevle ut deigen til en tykkelse på 1/8 tomme på en lett melet overflate. Kutt ut seks rektangler på 5 x 2 tommer, og legg dem på et fuktet bakepapir. Pensle toppen av rektanglene med noe av eggeblandingen, vær forsiktig så eggeblandingen ikke renner nedover sidene. Skjær et kryssmønster i rektanglene med baksiden av en liten kniv, og pensle dem igjen med resten av eggeblandingen. Stek rektanglene i den øverste tredjedelen av en forvarmet ovn på 400°F (ca. 200°C) i 12 til 15 minutter, eller til de er puffet opp og gylne. Overfør dem med en slikkepott til rist og la dem avkjøle. Deigen kan lages ett døgn i forveien, oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur, og varmes opp igjen. Del rektanglene horisontalt med en serrated kniv, og bruk en gaffel til forsiktig å trekke ut eventuelt uhevet deig.
  2. 22. Gjenta trinn 1.
  3. 33. Lag sausen: I en liten bolle løses maisstivelsen opp i vannet, og deretter røres det inn i buljongen, soyasausen, Scotch og sukker. I en tykkbunnet kjele varmes oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Wok stek bønnene, sitrusskallet, ingefærroten og hvitløken i 1 minutt, eller til blandingen er svært aromatisk. Rør inn buljongen og tilsett den i wokken. Kok opp sausen under omrøring, la den småkoke i 2 minutter, og hold den varm. Sausen kan lages ett døgn i forveien, oppbevares dekket og avkjølt, og varmes opp igjen.
  4. 44. Gjenta trinn 3.
  5. 55. Kok asparges: I en stor, dyp kjele med kokende saltet vann, kok asparges i 3 til 5 minutter, eller til stilkene akkurat er møre, men ikke limp. Sil av vannet godt. Legg den nederste halvdelen av hvert deigrektangel på en tallerken, og fordel aspargesen jevnt mellom dem. Øs sausen over aspargesen og rundt pasternene på hver tallerken, og legg de øverste halvdelene av deigrektanglene oppå aspargesen.
  6. 66. Gjenta trinn 5.