Hash Brown-grateng

Hash Brown-grateng

Lær hvordan du lager en smakfull hash brown casserole med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, brunch eller som en mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 1. Non-stick koke spray, til å dekke bakeformen
  • 2. 340 gram gresk yoghurt med 2 prosent fett
  • 3. 1 kopp lavfett (1 prosent) melk
  • 4. 1/2 kopp lett rømme
  • 5. 3 spiseskjeer usaltet hvetemel
  • 6. 900 gram frosne, revne hash browns, tint
  • 7. 1 kopp revet ekstra-sharp Cheddar (ca. 115 gram)
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. 2 store gule løk, hakket
  • 11. 450 gram skivede cremini (baby bella) sopp
  • 12. 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 13. 2 spiseskjeer panko-ristet brødsmuler
  • 14. 1/4 teskje malt muskatnøtt, valgfritt
  • 15. 1 til 2 spiseskjeer hakket frisk persille eller gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en 23x33 cm stor ildfast form med matlagingsspray.
  2. 22. Visp sammen yoghurt, melk, rømme og mel i en stor bolle. Rør inn hash browns, 1/2 kopp cheddarost, 2 teskjeer salt og 1/2 teskje pepper. Sett til side.
  3. 33. Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og kok, rør ofte, til det er mykt og lett brunt, ca. 10 minutter. Tilsett sopp og kok, rør ofte, til soppen er visnet og løken begynner å bli brun, ca. 10 minutter til. Hvis pannen blir for varm, tilsett en skvett vann etter behov. Rør inn hvitløk og kok i 1 minutt. Bland grønnsakene inn i hash brown-blandingen for å kombinere.
  4. 44. Fordel blandingen jevnt i den forberedte formen. Strø over resten av cheddarosten, brødsmuler og muskatnøtt hvis du bruker det. Stek til det er dypt gyllent og sprøtt, ca. 45 minutter.
  5. 55. Strø over persille og server.