
Owens BBQ-kylling
oppskrift på owens bbq chicken, perfekt for sommergrilling. enkel å lage, saftig kylling med god bbq-smak. ideell for helgens grillkveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 2 fedd hvitløk, knust
- 4. 3/4 kopp ketchup
- 5. 2 ss Worcestershire-saus
- 6. 2 ss hvitvinseddik
- 7. 2 ss brunt sukker
- 8. 1/2 kopp vann
- 9. salt og pepper etter smak
- 10. 10 kyllinglår
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og stek i 5 til 10 minutter, eller til løken er myk. Deretter tilsetter du ketchup, Worcestershire-saus, eddik, brunt sukker og vann. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper. Senk varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Sett til side, dekket, og la det avkjøle.
- 22. Legg kyllingen i en grunn, ikke-porøs form og hell sausen over kyllingen, og spar litt saus i en separat beholder til pensling. Dekk til kyllingen og la den marinere i kjøleskapet i minst én time, eller over natten. Dekk til den reserverte sausen, hvis det er noe, og oppbevar den i kjøleskapet.
- 33. Forvarm en utendørs grill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
- 44. Grill kyllingen over middels høy varme i 8 til 12 minutter på hver side, og pensle av og til med sausen, hvis det er noe, til den indre temperaturen når 180 grader Fahrenheit (80 grader Celsius).

